Bachtalo Sepsiszentgyörgy! – avagy a bizalom és a közös munka

2017. augusztus 01. 09:14

Megértem a város elöljárójának azon igyekezetét, hogy eltüntesse a város egyik leginkább szembetűnő jelenséget, a koldulást.

2017. augusztus 01. 09:14
Dégi László Csaba
Transindex

„Természetesen, értem és megértem a város elöljárójának azon igyekezetét, hogy eltüntesse a város egyik leginkább szembetűnő jelenséget, a koldulást. Ez esetben azonban a bizalomtörés nem könnyíteni, hanem nehezíteni fogja a megoldási kísérleteket, illetve a koldulni küldött gyerekek csoportos intézményesítése jelentős többletköltségeket is jelenthet hosszú távon a helyi önkormányzatnak. A rend(csináló)őrségi eljárás és hozzáállás rövidtávon úgy tűnhet, hogy működik, mert félelmet és bizalomcsorbulást okoz, de a kéregető gyerekek és családok helyzetének a megoldásával végső soron a szociális szakemberek szembesülnek, a széleskörű együttműködés és a bizalomkeltő közös munka keretében. Érdemes a lakosságnak ehhez a munkához csatlakozni. 

Máig örömmel tölt el az, amikor a gyerekkori roma barátaim a dicsőszentmártoni Dallas negyedből (kártiérből) családostul, együtt integetnek nekem az utcán. Ők legtöbben gyerekként apával és anyával együtt nőttek fel, bár a szülők gyakran »koldultak« cukrot, kenyeret, halat, olajat stb. a szomszédból. Nem kellett utcára menniük emiatt, mi ott laktunk szemben, ott voltunk, velük együtt.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Google
2017. augusztus 01. 12:37
A koldulas, mint europai ertek. Es a legszebb, mikor az IMF-tol kerunk, ugye?
SilentBob
2017. augusztus 01. 10:11
Innen is haza kell zavarni a romány koldusmaffiát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!