Ez a Karácsony-lufi is kipukkadt – így verte át szavazóit a főpolgármester

2024. május 02. 23:19

Hiába ígérte meg, semmi nem valósult meg a budapesti bérlakásépítési programból.

2024. május 02. 23:19

Fotó: Mandiner-archív/Földházi Árpád

Karácsony Gergely a 2019-es kampányában kifejezetten nagyra törő tervekkel és ígéretekkel halmozta el a budapestieket, ám a programjában felvázoltakból gyakorlatilag semmi sem valósult meg az elmúlt években. Átfogó energetikai korszerűsítések, bérlakásépítési program és a kollégiumi férőhelyek bővítése helyett mindössze egy uniós forrásból hirtelen összerántott Fővárosi Lakásügynökség névre hallgató intézmény létrehozása jött össze – mutat rá csütörtöki cikkében a Magyar Nemzet.

A lakástársaság számára átadjuk azokat a telkeket, amelyeken a Társaság (EU-s támogatásokra is építve) a nonprofit lakásépítési programot megvalósíthatja

– idézi a lap 2019-es programjából Karácsonyt, hozzátéve, hogy a tervekből nem lett semmi, egyelőre csak kilátásban vannak a rossz állapotú fővárosi lakások felújításai.

Emellett mint rámutatnak: a főpolgármester a korábban leállított panelprogram újraindítására, és a panellakások energetikai korszerűsítésére is támogató pályázati keretet kívánt létre hozni, de ez sem valósult meg.

„A Fővárosi Városrehabilitációs Keret pályázati feltételeinek módosításával összekapcsoljuk a kerületi és EU-s forrásokból elérhető támogatásokat. A források nagyobb részét társasházak és önkormányzati lakóépületek felújítására fordítanánk, míg kiegészítő támogatást kapnának azok az egyéni tulajdonosok, akiknek a jövedelme nem teszi lehetővé a pályázati önrész megfizetését” – sorolta az ígéreteket a főpolgármester, de ebből sem lett semmi.

A főváros lakásügynökségével kapcsolatban a Magyar Nemzet kérdéseket intézett a fővároshoz, az azokra adott válaszokból viszont mindössze annyi derült ki, hogy mostanáig több mint 120 magánszemély jelezte egy formanyomtatvány kitöltésével, hogy a lakásügynökségen keresztül kívánja bérbe adni ingatlanját.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko-jobbos
2024. május 03. 08:24
Érdekes volt, hogy a sajtó nem feszegette jobban, mikor nem tudta, hogy hol van Csepel. Ha nagyon feszegetik ezt a kérdést, akkor kiderült volna, hogy ez a faszi konkrétan SEMMIT SEM TUD. Mosolyogni, azt igen. A kemény tanári szak nem feküdt neki Egerben, így átment szociológusnak. :-))) A bérlakésépítés meg egy klasszikus kommunista mézesmadzag. Nem lehet annyit építeni belőle, mint amire szükség van, Mert végtelenre van szükség egy olyan dologból, ami 100 millió forintba kerül darabonként és odaadod havi mondjuk 50 ezerért. Ezt csak úgy lehet megoldani, hogy elveszed a tulajdonosoktól, és amíg tart, addig tart, aztán meg lepusztul a picsába az egész. Lásd IKV meg kommunizmus. Másik megoldás még, hogy csinálsz belőle pár darabot, azt mindenhol reklámozod, hogy te már elindultál csak még bizonyos fennforgásokat meg kel oldani, aztán persze nem csinálsz semmit. Kb. az örökélet ingyen sör szintjén van.
iphone-3
2024. május 03. 07:58
ez nem főpolgármatyi, hanem egy mocskos hazaáruló hazugláda aljas trágya.
tavirozsa2
2024. május 03. 06:12
Nagyképű, ígérgető kamugeri... "Városdiplomáciai Akadémia"? Majdnem eladták még a Városháza épületét is!! Ő a kakaóbiztos főpolgármester, akinek fogalma sincs a fővárosról!!! Alkalmatlan!!!🕳️
véna
2024. május 03. 01:06
Annyi valósult meg az ígéreteiből amennyit a rászavazók megérdemelnek. Sebaj, ígérgető ÍgérGeri majd megint megígéri.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!