Olaszországban megkezdődött az olasz antifa, Ilaria Salis választási kampánya

2024. május 02. 22:49

Apja szerint azért jelölteti magát, hogy „senkivel ne történhessen meg többé Európában, ami vele történt”.

2024. május 02. 22:49

Nyitókép: ATTILA KISBENEDEK/AFP

A Zöldek és az Olasz Baloldal Szövetsége (AVS) bemutatta az európai parlamenti választásokon induló jelöltjeit, köztük a Magyarországon fogva tartott Ilaria Salist, akit apja képviselt a csütörtöki kampánynyitón a calabriai Riacéban. A kevesebb mint kétezer lakosú délolasz Riacéban indította el választási kampányát a baloldali szövetség. A helyszín nem volt véletlen, miután az AVS déli választási körzete jelöltlistáját Riace egykori polgármestere, Mimmo Lucano vezeti. A kampánynyitón jelen volt Roberto Salis, a Magyarországon fogva tartott antifa-aktivista apja.

A baloldali pártszövetség április 19-én jelentette be, hogy Ilaria Salist jelöltként indítja a júniusi EP-választásokon. A nő listavezető az AVS északnyugat-olaszországi körzeteiben, valamint Szicília és Szardínia szigetén. Mimmo Lucano 2004 és 2018 között vezette Riacét, amely polgármestersége alatt az illegális bevándorlók egyik fogadóközpontjává vált. Később eljárás indult ellene a migránsok befogadására szánt állami források eltulajdonítása címén: 

2023-ban jogerősen, de felfüggesztetten egy év és hat hónapi börtönre ítélték.

Mimmo Lucano a kampánynyitón megtiszteltetésnek mondta, hogy Ilaria Salisszal együtt indul az EP-választásokon, hangoztatva, hogy 

mindketten „törvényen kívüliek”. 

Roberto Salis úgy nyilatkozott: Ilaria azért jelölteti magát, hogy „senkivel ne történhessen meg többé Európában, ami vele történt”. Úgy vélte, az olasz diplomácia munkájának eddig nem volt sok eredménye „lányom helyzetének megoldását tekintve”. Matteo Salvini, a jobboldali Liga vezetője kijelentette: a baloldal olyan embert jelöl, aki nagyon súlyos vádakkal van börtönben Magyarországon.

„Mimmo Lucano és Ilaria Salis is azt állítja, hogy antifasisztaként indul az európai választásokon (..) Lucano az illegális bevándorlók megkülönböztetés nélküli befogadását pártolja, ha rajta múlna Calabriának kellene befogadnia a világ összes migránsát. Ilaria Salis pedig azért ment Budapestre, hogy másokat megtámadjon” – hangoztatta Alfredo Antoniozzi calabriai képviselő, a kormánypárti Olasz Testvérek (FdI) képviselőházi frakcióvezetője. Kijelentette: az Olasz Testvérek politikusai egy másfajta Európáért jelöltetik magukat, Lucano és Salis pedig a „nem létező antifasizmus nevében”.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában


  

Összesen 162 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. május 17. 06:22
A rohadék köpcös geci cigány kiszabaditotta a magyarverő zsidó kommunista terroristát a börtönből! A zsideszes geci zsidócsicskáknál nem arra kell figyelni, amit hazudoznak, hanem arra, amit csinálnak!
Janika50
2024. május 04. 08:10
Luigi Longo, Tolgjatti, vörös brigádok, -esetleg cosa nosstra- méltó követője a Hölgy. Az egyedüli hiba a lertóztatása után, hogy nem verték bucira a fejét párszor. Úgy demokratikus-diktatórikussan. A képünkbe röhög ez a seprűpilóta az igazságszolgáltatásunk, -gondolom érzékenyitett ügyész és biró elvtársak- hathatós közreműködése mellett. Már rég elkellet volba itélni vagy15 évre, aztán játszhatnánk a demokráciát, fellebbezgethetnénk. Ui: ha ellopnák valamelyik liberálbolsi üzletből pár csomag óvszert, már rég el lennék itélve. Ha itáliában, -minden tiszteletem a taljánoké, egyedül nálluk élnék a Hazámon kivül, hacsak biróság másra nem itélne- de ott egy ilyen tettér nagy eséjjel koporsóban vinnének el a tetthelyről.
bagira002
2024. május 03. 11:24
Ez a terrorista ha Brüsszelbe képviselőnek kijut mondhatjuk a nyugat az eu a Brüsszel bűnözők terroristák korruptak gyűjtő helye .Eut maffia banda bitorolja . Brüsszel európai fehér ember gyűlölő , már feka terroristák az ázsiai palesztin cigányon beszállításnál érzékelhető , csak hogy Brüsszel a hatalmát megtarthassa rá szavazzanak .
bill-murr
2024. május 03. 09:42
Igy mukodik a soros szervezet ide kuldik a zs kurvat terroristaskodni aztan megoldjak okosba, hogy ne kelljen bortonbe rohadnia. Remelem az elet igazsagot fog szolgaltatni a ruhes judeo bolsevik ribancnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!