Cseh liberális sajtó: Magyarországon nem történt szabálysértés

2018. szeptember 21. 12:23

A Mladá Fronta Dnes nevű lapban nem tartják kérdésnek, hogy Magyarországon demokrácia van-e.

2018. szeptember 21. 12:23

Kettős mércét alkalmaz az Európai Unió Magyarország esetében. Olyan dolgokat bírál Magyarországon, amelyek más európai országokban, Csehországban is, teljesen normálisnak számítanak, és senki sem vitatja őket – írja a Mladá Fronta Dnes című cseh liberális napilap pénteki jegyzetében. Zdeněk Koudelka, a brünni Masaryk Egyetem ismert jogásza rámutat: aki ütni akarja Orbán Viktort, botot mindig talál hozzá. A közös európai értékek állítólagos védelme az egyes uniós tagállamok ellenében csak a „régi jó Brezsnyev-doktrína új változata”.

A szerző konkrét példákat idézve különböző területekről – alkotmány, bíróságok, civil szervezetek, népszavazások, külföldi egyetemek – idézve kifejti: egyetlen esetben sem történt szabálysértés, illetve olyasmi, amire ne lenne példa más európai uniós országban. 
„Magyarországon működőképes demokratikus állam van. Nincsenek politikai foglyok, mint Spanyolországban, és a menedékjogi előírásokat sem sértik meg úgy, mint ahogy azt Németország teszi” – mutat rá a jogász. 

Leszögezi: az Európai Parlament a Magyarországról hozott döntésekor kettős mércét alkalmazott, bizonyos dolgokat másként értékelt Magyarországon, mint más országokban.

(MTI)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atyafi
2018. szeptember 21. 15:23
Ezek után mondja valaki, hogy nem volt hazaárulás azok részéről akik megszavazták a hazug jelentést és papíron magyarok.
balbako_
2018. szeptember 21. 15:04
Irigylésre méltó ország, ahol az ellenzék sem ront őrjöngve a saját hazájára. Ilyen szarjankókat sajna csak a magyar föld terem.
terra
2018. szeptember 21. 14:26
Példát vehetnének a magyar "liberálisok" a csehekről, akik még megőrizték a klasszikus liberalizmus értékeit. Sőt az egész magyar ellenzék példát vehetne a csehekről, akik vannak annyira bölcsek, hogy ideológiai ellentéteiket félretéve egy emberként állnak ki a nehezen kivívott szabadságuk és hazájuk védelmében. Megjegyzés: Azokról a csehekről beszélünk, akik még nemrég még teljes politikai széttagoltságban voltak, ahol kormányt is alig tudtak alakítani. Nem mellesleg az Orbán masszívan következetes politikájából eredő "magyar-ügy" sokat segített a cseheknek a belpolitikai stabilitás megteremtésében. Ezzel együtt természetesen a V4 együttműködés alapjai is sokat erősödtek.
Minnie
2018. szeptember 21. 14:18
valami készül Merkel-macron tandem marha nagyot bukik
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!