Babiš kihasználhatja a cseh euroszkepticizmust

2017. október 21. 09:45

A csehországi euroszkepticizmust használhatja ki Andrej Babiš, a jobbközép ANO mozgalom vezetője, a cseh választások nagy esélyese Kollai István történész szerint.

2017. október 21. 09:45

Kihasználhatja a csehországi euroszkepticizmust Andrej Babiš, a jobbközép ANO mozgalom vezetője, a cseh választások nagy esélyese – mondta Kollai István történész az M1 aktuális csatornán.

A történész elmondta, Csehországban hagyományosan sokan vannak azok, akik kritikusak az Európai Unió intézményeivel és centralizációjával szemben. Az emberek egy része úgy tartja, az ország akkor is Európa része, ha nem tagja az uniónak – tette hozzá. Ugyanakkor félő az is, hogy Babiš hatalomra jutása esetén tovább erősítheti a visegrádi együttműködésben lévő konfliktusos elemeket, ami káros lehet. Csehországban péntek délután képviselőházi választások kezdődtek. A cseh parlament alsóházának 200 képviselői mandátumáért 31 párt és mozgalom több mint 7500 jelöltje verseng. 

A voksolás hagyományosan kétnapos. A 14 800 választóhelyiség péntek délután kettőtől este tízig, szombaton reggel nyolctól délután kettőig lesz nyitva. A mintegy 8 millió cseh választópolgárnak nagyjából 60-65 százalékát várják az urnákhoz. A választás eredményének bejelentése szombaton az esti órákban várható.

(MTI)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2017. október 21. 11:05
Mert mégis miről szól a kampány??
KannibálTatárÚr
2017. október 21. 10:05
E hüjje. Ha vki a választók érdekei szerint politizál, az nem kihasználja a választókat, hanem az érdekeiket védi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!