Az FPÖ ellen tüntettek, Strache nem érti, minek

2016. január 30. 10:38

Körülbelül ötezren tüntettek Bécsben péntek este az FPÖ Akadémikusbálja ellen, az Ausztriába érkező menedékkérők mellett. HC Strache FPÖ-elnök nem érti, miért kell vörös-zöld szerveződéseknek a tőlük eltérően gondolkodók ellen erőszakosan demonstrálniuk, ahogy azt az előző években tették.

2016. január 30. 10:38

„Üdvözöljük a menekülőket! Az FPÖ-t elüldözni, a menekültek maradnak!” A Kurier galériája szerint ilyen transzparens is volt az Osztrák Szabadságpárt, az FPÖ által rendezett Akadémikusbál elleni tüntetésen. A Heinz-Christian Strache vezette párt Orbán Viktoréhoz hasonló menekültpolitikája tematizálta a balos szervezeződések által szervezett demonstrációt: a körülbelül ötezer tüntető többnyire menekültpárti, antirasszista és antifasiszta feliratokkal fejezte ki véleményét Bécs utcáin.

A Kurier tudósítása szerint az ellenrendezvény idén nem volt annyira erőszakos, mint két éve: idén mindössze három embert vett őrizetbe a bécsi rendőrség.

A Puls 4 mikrofonvégre kapta HC Strachét a bálra érkezvén, aki a tévécsatornának elmondta, nem érti a tüntetések célját. „Nem tudom megérteni, miért cselekednek így különböző vörös-zöld szervezetek a másként gondolkodókkal szemben, jelen esetben a Szabadságpárttal. Hogy miért próbálnak megakadályozni egy rendezvényt, amely cselekedetük az előző években erőszakos cselekedetekhez vezetett. Azt se érteném meg, ha egy SPÖ-s vagy zöld bált próbálnának meg így megakadályozni.”

Strache a báli hangulatról több fotót is posztolt a Facebookra. A bál hangulatáról az FPÖ házi tévéje is készített beszámolót, nézzék csak:

Wiener Akademikerball 2016 in der Hofburg

Erste Bilder vom 4. Wiener Akademikerball in der Hofburg! Ein traditioneller Ball für die Versammlungs- und Meinungsfreiheit.

Posted by FPÖ-TV on Friday, 29 January 2016

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2016. augusztus 25. 18:08
"Bocsáss meg nekik Uram nem tudják mit cselekszenek!"
Orvosok és mérnökök
2016. február 15. 22:32
Tegnap volt elo stream rola (RT a youtubeon).Volt egy csomo rendor, kb 200 libsi.Viszont a stream elment hirtelen mikor a rendorok mozgolodtak. Remelem elvertek par libsit, bar ketlem.Akkor mar vonyitananak.
kuwiq
2016. február 08. 19:22
Azért ez elég furcsa, elvileg ez egy "Akademiker" rendezvény. A söpredék inkább tanulhatna ezt azt. Pl keringőzni.
Malcolm Reynolds
2016. február 08. 19:22
szörnyű ezt leírni de egyre inkább igaznak tűnik a történések függvényében. Ahogy a magyar kormány úgy az fpö is útjában áll a kalgeri(v1.2) tervnek. De nem csak itt hanem például franciaországban is útban van a nemzeti front hiszen még calais ban sem sikerült győzniük(!), pedig ki van zárva hogy normális calai-i polgárok nem szavaztak a gettó ellen. És természetesen angliában is problémát okoz az ukip. Sajnos van egy olyan érzésem hogy a brexit sem lesz sikeres és addig ömlik be a horda amig el nem szakad valahol a cérna és jófajta rendőrállam jön a hordával keveredést elősegítendő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!