Egy merénylet haszonlesői

2024. május 18. 22:05

Azt hinné az ember, hogy egy véres merénylet mindenkit megrendít.

2024. május 18. 22:05
null
Lendvai  Ildikó
Lendvai Ildikó
Népszava

Nyitókép: Képernyőkép/Népszava

„Azt hinné az ember, hogy egy véres merénylet mindenkit megrendít. Különösen ott, ahol Szlovákiához hasonlóan a gyűlöletbeszéd olyan mindennapos. hogy ingerküszöbünk lassan túlnőtt a fejmagasságon. Ahol mindezt a kormány, s olykor mások is, nem csillapítani, hanem szítani igyekeznek, ahol a hazaárulózás, a háborúpártizás egy ferde tekintetért is kijár. Ahol az önjellemzése szerint »keresztény szemüvegen át« elemző lap kormánybarát publicistája »Je suis Kornafeld János« címmel dícséri meg fentnevezett nyíregyházi nőgyógyászt, miután az trágár és gyilkos indulatokkal acsarkodott Cseh Katalin ellen: „Édesmama …a vaginádon keresztül fordítson ki, s úgy húzzon a saját nyakadba, baromarcú”. Pusztán azért, mert a politikus szóvá tette a Gazprom beszállását a Fradi finanszírozásába.

Szóval, hinné az ember, ilyen helyen legalább mindenki elgondolkodik kissé. Ezt még Szlovákiában is megtették (már, aki), amikor a leköszönő és az új köztársasági elnök, egymás ideológiai és politikai ellenfelei együtt álltak ki a kijózanodás érdekében. Az a Caputova is, akit a vele szemben állók kórusban skandálva kurváztattak le tömeggyűléseiken.

Balogh Beáta, az egyik legolvasottabb szlovákiai napilap, a SME főszerkesztője írt így az uszító politizálás csapdájáról: Fico »ellenségképző politikája Orbánénál is sokkal koncentráltabb… Azt hitte, idomítani tudja a gyűlöletet, mint egy pitbullt.« De a pitbull olykor irányíthatatlanná válik. Rátámad a gazdára is.

Isten ments az áldozathibáztatás bűnébe esni. Gondolhatunk akármit Fico politikájáról, a merényletet semmi sem menti. A politikai ellenfelekkel szembeni fellépésnek nem lehet része a személyes leszámolás. Az elszámolás, az elszámoltatás igen, de ez nem. Vér helyett vitát, versenyt, választást! Ez az egyetlen út, ami alternatívát kínál a tehetetlen düh, az erőszak helyett.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:29
🍓 ️ ­­É­r­t­­é­k­­e­­l­­­d­ ­­­a­­ ­­s­­z­e­­­x­­­i­ ­­­p­u­n­c­­­i­m­­a­­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­𝐅­𝐔­𝐍
Hangillat
2024. május 20. 13:46
"Egy merénylet haszonlesőiE" Il Dikó gyűlöletmirigyes is hason lesi azáliala feltöltött mérgező malware hatását. CseKa él -hzaáruló, a doktor úr ezt egyéb vaginatív szófordulattal is ifejezhette volna; a kívánt szitkok megtörténtét valójábankevesen kívánják. 1/4 baerbocki fordulat kívánna a doktor úr és a nuna tuajdonos a keresztbe álló pudenda cuppanást hallathatna járás közben. Netán kívánhatná a szeméremből szem érmék csörrennének alá. Lehetne garat csikló is, ami elvonná a haza ellen nyelvelő kígyó-békázó figyelmét és ellláthatná a fő- undokot álll alatti pónilóherével , hogy azzal tököljön. Il Dikó balsevizál,mivel a merénylő 'bal-hé!' volt ("Orbán..tudatosan hazudv..") Orbán tehát békebűnös- állatja az egykori békegalambtábori mai hadigalamb.
llnnhegyi
2024. május 20. 07:30
Te nem rendültél meg! Mocskos gusztustalan komenista maradvány RIBANC!
díszponty
2024. május 19. 20:03
Nyanyuskám, a hazaárulózás, a háborúpártizás, mitől gyűlöletbeszéd? Aki hazaáruló, az hazaáruló, aki háborúpárti az háborúpárti. Ezeket a szavakat kiirtanád a szótárból? Fáj, hogy rátok illik? Fájjon is. Persze tudjuk, az a gyűlöletbeszéd, amit ti annak tartotok. Az ellenségképző politikát ti művelitek a legtökéletesebben, a „fehér keresztény rémisztő képződményeket” no vajh ki emlegette? Orbán Viktor vagy Orbán Viktor. Szerintetek. És még talán Orbán Viktor. A vitáról tudjuk mit gondoltok: Gyurcsány 2006-os ilyetén megnyilvánulása óta nincs semmiféle értelme a vitának, a versenyről tudjuk, ti, posztkommunista komrádok mit is gondoltok, a választást ti elintéznétek egy feles alkotmányozással is, a törvényeket nem kell betartani, ha nem titeket szolgál. És persze Orbán Viktor lőtte le Ficót.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!