Lemondott a kormányfő: még többen tüntetnek Romániában

2015. november 05. 09:02

Hiába mondott le Victor Ponta román kormányfő, az emberek továbbra is tüntetnek, de most már nem csak a fővárosban, hanem több vidéki nagyvárosban is. Szerda este már tízezrek tüntettek a korrupció ellen.

2015. november 05. 09:02

Szerda este is tízezrek tüntettek a korrupció ellen Romániában. Ezúttal nemcsak Bukarestben, hanem több vidéki nagyvárosban is demonstráltak. Temesváron hétezren, Kolozsváron, Brassóban és Nagyszebenben három ezren, Craiovában pedig kétezren tiltakoztak. A résztvevők a miniszterelnök lemondása után a parlament feloszlatását és a politikai elit lecserélését követelik. A tüntetők ugyanakkor jelezték, hogy Victor Ponta lemondásával nem az ellenzéket szeretnék kormányra juttatni.

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2015. november 05. 20:34
"A résztvevők a miniszterelnök lemondása után a parlament feloszlatását és a politikai elit lecserélését követelik. A tüntetők ugyanakkor jelezték, hogy Victor Ponta lemondásával nem az ellenzéket szeretnék kormányra juttatni." Hanem? Mégis ki legyen a "politikai elit"? Az emberek többsége nem akar politikus lenni. Akik meg akarnak nem véletlenül akarnak, olyanok amilyenek. Persze "fel lehet kérni" egy-két szentéletűt, hogy legyen politikus, de egy-két fecske sem tud nyarat csinálni. Ahhoz ugyanis, hogy egy szentéletű "államférfi" bármit is csinálni tudjon támogatásra van szüksége. No nem csak a szavazóktól, hanem a többi politikustól is, a parlamenti képviselőktől, az állami hivatalnokoktól, vezetőktől is. Ezt a támogatást viszont csak akkor kapja meg, ha hagyja őket közpénzt lopni.
asszem
2015. november 05. 18:45
Volna még egy gond ezzel az elektronikus médiákon, illetve a világhálós szocializációs oldalakon lerendezett "kormányleváltó" tüntetéssorozattal, éspedig az, hogy hogyha mostani tüntetések az elkövetkező napokban is meg fognak újból ismétlődni, az ország gyors tempóban mind jobban anarchiába fog fulladni, a lej elmegy meredeken lefelé, amiből hasonlóképpen egyes-egyedül csak Soros bátyánk fog kijönni újra győztesen. És érkezik majd a jövő év, amikor állami fizetéseket, nyugdíjakat és szociális segélyeket nem lesz miből kifizetnie a jelenleg is végvergődés stádiumában leledző országféleségünknek.!
Tintamin
2015. november 05. 13:28
ÉLJEN ROMÁNIA!!! Ahol végre egyszerre merik kimondani az emberek, hogy a MOCSKOS POLITIKUSOK LOPNAK! Nálunk meg békemenetet szerveznek a kormány seggnyalói, jaaaaj:(((((
Orvosok és mérnökök
2015. november 05. 12:12
Ciganyfelkeles 2015
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!