A románok szerint ki kell nekik adni az „Orbán védelmét élvező” Markó Attilát

2015. február 10. 14:24

A román igazságügyi miniszter nem akar alkudozni a Mikó-perben elítélt, állítólag Budapesten tartózkodó és „Orbán Viktor védelmét élvező” Markó Attila RMDSZ-es bukaresti parlamenti képviselő kiadásáról, mivel szerinte a kiadatás törvényi kötelessége Magyarországnak.

2015. február 10. 14:24

Nem célszerű alkudozni arról, amit a törvények kötelező módon előírnak – jelentette ki kedden Robert Cazanciuc román igazságügyi miniszter azzal kapcsolatban, hogy a román ügyészség látókörébe került Markó Attila romániai parlamenti képviselő Magyarországon tartózkodik.

 
A miniszter újságírói kérdésre válaszolva kijelentette: nem tudja, hol van Markó Attila, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) parlamenti képviselője, és csak akkor lehet tárgyalni (a kiadatásáról), ha az álláspontok szigorúan a törvényen alapszanak. Hozzátette: bármely európai állam köteles az európai szabványok szerint eljárni, amennyiben egy másik tagállam részéről kérelem fogalmazódik meg.
 
A minisztert azzal kapcsolatban kérdezték, hogy Eugen Iordachescu, a Mikó-perben tavaly felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt és egy másik restitúciós ügy miatt az ügyészség látókörébe került Markó Attila ügyvédje hétfőn kijelentette: védence Budapesten tartózkodik, és Orbán Viktor miniszterelnök védelmét élvezi.

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2015. február 12. 00:06
Akkor marad. Ez bolond. Mindent leszar.
indiáner
2015. február 10. 22:12
A pusztai népek között egyébként az volt a szokás, hogy a máshol elkövetett bűnökért mindenki otthon vontak felelősségre. Ez egyensúlyt teremtett, mert nem engedte, hogy egy szomszédos nép aránytalanul büntessen, ha viszont a saját nép nem büntetett, akkor annak a kapcsolatok megromlása volt a következménye.
dick52
2015. február 10. 15:42
Amikor a bunko faragja a bicskat.
csírasejt
2015. február 10. 15:35
Amíg valakit baltával agyon nem üt, addig coki!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!