Nagy fordítás és Szoboszlai-show: Magyarország – Montenegró 3-1

2023. november 19. 14:28

Hazai pályán, telt ház előtt már biztos Európa-bajnoki résztvevőként játszottak Szoboszlai Dominikék, aki hősiesen küzdöttek a végig szakadó esőben, és veretlenül nyerték selejtezős csoportjukat.

2023. november 19. 14:28
HUN-MNE

Végeredmény: Magyarország – Montenegró 3-1, Szerbia – Bulgária 2-2

1. Magyarország 18 pont, 2. Szerbia 14 pont (továbbjutottak), 3. Montenegró 11 pont, 4. Litvánia 6 pont, 5. Bulgária 4 pont

77. fellépésén a 2. gólját szerezte a Pisa védekező középpályása, aki az elsőt 5 éve a finneknek lőtte egy győztes hazai NL-meccsen (2-0).

90+1. perc: GÓÓÓÓÓÓÓÓL! Bravúrral védi Szoboszlai bombáját a kapus, a kipattanót Nagy Ádám kapásból bevágja: 7 méterről a földre rúgja, onnan a léc alá vágódik, 3-1

90. perc: Szoboszlai hátul is besegít, blokkolja Vukcsevics beadási kísérletét, de a bedobást szögletre váltják a vendégek. Kifejeljük és kontrázunk, Szoboszlait buktatják 17 méterre a kaputól, mindkét lábát ollóba fogta Kucs.

87. perc: DIBUSZ DÉNES 4-szer (!) véd bravúrral egyetlen akciónál, mindegyik lövés a 16-oson belülről jött, az utolsónál közelről rosszul találta el Oszmajics, de ez semmit nem von le a 33 éves kapusunk érdemeiből.

A szerbek nem hagyják magukat, Babics a 82. percben egalizált: Szerbia – Bulgária 2-2

81. perc: Kettős Dibusz-bravúr: Jovetics 16 méteres emelését a levegőben úszva üti oldalra, az éles szögből érkező ismétlést, Oszmajics próbálkozását is védi. Utóbbi les miatt nem lett volna érvényes.

79. perc: MONTENEGRÓI ZICCER: Camaj passzával Oszmajics lép ki, rávezeti Dibusz Dénesre, de a Ferencváros kapusa lábbal véd óriásit. Talán kötényt akart adni a csatár...

77. perc: Ádám Martint cseréli le Rossi, aki ezúttal is Németh Andrásnak ad játéklehetőséget, mint Szófiában.

A bolgárok is fordítottak: Szerbia – Bulgária 1-2 (Deszpodov köszönt be)

75. perc: Ha volt is önbizalma Djukicsnak, már elillant. Mellényúl egy magyar beadásnak, szerencséjére nem lett gól belőle. 

HUN-MNE
Barátsában az Eb-labdával – Szoboszlai Dominik megrázta magát a második félidőben
Fotó: Mandiner/Trenka Attila

68. perc: ÚJABB SZOBOSZLAI-GÓL!!! Most balról indul meg, Ádámmal kényszerítőzik, betör a büntetőterületre és ballal a rövid sarokba lő, a kapus beleért, de a jobb felső sarokban köt ki a labda, extázis: 2-1

66. perc: GÓÓÓÓÓÓÓÓL!!! Szoboszlai szólója világraszóló: a 16-os jobb sarkától indul 2 védő között, egy kötény, egy visszacsel, majd az ötésfeles jobb sarkától laposan, védhetetlenül lő a hosszú sarokba, 1-1

65. perc: Sorra rúgjuk a szögleteket. Semmi veszély.

63. perc: Tombol Marco Rossi, de nem a bolgár gól miatt, hanem mert erőtlenek vagyunk. Ádám fordul rá 16 méterre a kaputól, ám laposan vánszorgó labdája csak arra jó, hogy Djukics bemelegítsen egy laza vetődéssel. Styles helyett Horváth Krisztofer a csapatban.

MEGINT BESEGÍT BULGÁRIA: Szerbia – Bulgária 1-1 (Rusev egyenlített a vendégektől)

60. perc: Jovetics lesen ragadt, sokáig nem volt Montenegrónál a labda.

57. perc: A kisvárdai Petkovics válthatná, ha nem lenne maródi, így a 24 éves Filip Djukics áll be, aki újonc, a dán Hvidovre kapusa.

55. perc: Megsérül a montenegrói kapus, Mijatovics. Fekszik, fogja a fejét, fájlalja a lábát. Percek óta áll a játék, cserét kér az MTK hálóőre, akinek egy kirúgásnál a jobb combja sérült meg.

53. perc: Szakad továbbra is szakadatlanul. Szoboszlaiék támadnak, de egyelőre semmi sem sikerül nekik.

HUN-MNE
Montenegrói gólöröm, Rubezics előadásában
Fotó: Mandiner/Trenka Attila

Soha nem nyertünk ellenük!

Bármilyen furcsa ezt leírni, de tény, eddig nyeretlen Magyarország Montenegróval szemben. Eddig 4 mérkőzést játszottunk az alig több mint félmillió lakosú délszláv ország csapata ellen, a mérleg: 0 győzelem, 2 döntetlen és 2 vereség. 2007 márciusában éppen ellenünk játszotta önálló története első meccsét a balkáni alakulat, s nyert barátságos találkozón 2-1-re Podgoricában. Priskin góljára egy-egy büntetővel felelt Vucsinics és Burzanovics. A következő két találkozó is a felkészülést szolgálta: 2008-ban 3-3 Budapesten augusztus 20-án, a pekingi olimpia kellős közepén. Priskin akkor is beköszönt, hajnal duplázott, ahogy – a még mindig játszó – Stevan Jovetics is. 2019 szeptemberében újabb 2-1-es hazai siker született a montenegrói fővárosban, hiába vezettük már a második percben Holender jóvoltából.
A negyedik volt az első tétmérkőzés: idén, június 17-én 0-0 Podgoricában. Akkor így állt fel a magyar csapat: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai – Kerkez, Bolla (Botka, 88.p.) – Styles (Kalmár, 72.p.), Nagy Á. – Szoboszlai, Ádám (Varga, 58.p.), Sallai Roland (Csoboth, 58.p.)

FÉLIDŐ: 0-1 (Szerbia – Bulgária 1-0, az élő tabellát Szerbia vezeti 1 ponttal Magyarország előtt)

44. perc: 3 méterről lövi mellé Gazdag, aki a földre rúgja az Ádám által továbbfejelt labdát. Óriási esély volt! Mijatovics verve volt, elment a kapus alatt és a baloldali kapufa mellett is a labda.

43. perc: Nagyon nyomunk. Szoboszlai sarkal Nagy Zsolt elé, beadását is szögletre mentik. 

41. perc: Szoboszlai szögletből nem beadja, Bollához ível a 16-oshoz. A védő kapáslövése újabb szögletre pattan. A beívelésről két magyar is lemarad, kicsit lerántják Ádámot.

39. perc: Gazdag ível be balról, ott nincs esély: Szavics a levegő ura.

VIDEÓZÁS: nem volt les! Szakadó esőben kell mostantól megszakadni...

36. perc: MEGSZERZI A VEZETÉST MONTENEGRÓ! Nagy Zsolt röviden stukkol, Szavics középre fejel, az érkező Rubezics közelről a kapunkba továbbít 3 méterről úgy, hogy Dibusz beleér a fejesbe, de menteni nem tud, 0-1

33. perc: Styles vitte a földre Rubezics. Szoboszlai lágy ívelését nem tudja középre fejelni Lang, kirúgás. 

30. perc: Az Atletico Madrid védője, Szavics hibázik, de nem tud kapura fordulni Nagy Zsolt. Nagy az iram, kemény a csata, főképp a középpályán.

27. perc: Gazdag jobbról emel középre, Ádám Martin fejéről a kap mellé csorog a labda. 

25. perc: Szoboszlai is odasózott egyet. Könyökkel köszönt be az őt hátulról átkaroló Jankovicsnak. Csapatkapitányunk nevet, a bíró nem, ad neki egy sárga lapot.

23. perc: Most a montenegróiak járatják a labdát, de a 16-osunktól visszaszorulnak a saját térfelükre.  

HUN-MNE
A szurkolók hálásak az Európa-bajnoki kijutásért
Fotó: Mandiner/Trenka Attila

Szerbia – Bulgária 1-0 (Veljkovics) – jelenleg Montenegró kieső.

18. perc: Nagy Ádám, majd Szoboszlai szép csele a bal oldalon, felrúgják a 16-os csücskénél. Az erősen belőtt labdát szögletre fejelik. Szoboszlai szögleténél is elhárítják a légi veszélyt.

16. perc: Most Nagy Zsolt kap egy csomagot Rubezicstől. Szoboszlai 30 méterről rálövi a szabadrúgást, a sorfalon felperdül, így a kapus könnyű zsákmánya.

13. perc: Szoboszlai csavar be jobbról, Mijatovics alászalad, de kisegítik a védői. 

12. perc: Baloghot a nyakánál fogva rántja le Camaj, övé az első sárga lap.

11. perc: Kemények a montenegróiak, nem véletlenül nevezte őket agresszívnek Marco Rossi. Szoboszlai mezét ráncigálja meg Vesovics az oldalvonal mellett. A szabadrúgás nem okoz veszélyt.

9. perc: Majdnem összehozunk egy kapott gólt. Szalai rövid hazaadását Dibusz a csatára rúgja, üres a kapu, de Szalai visszaér, és tisztáz. Hajmeresztő volt!

Szerbia - Bulgária 0-0

6. perc: Ütközés a 16-oson belül, Gazdagot teszi arrébb Vesovics. Mehet tovább.

5. perc: Letámadunk, Mijatovics időben eszmél, és kirúgja a rárontó Ádám elől.

3. perc: Veszélyes montenegrói beadás, két támadó közül Szalai magasodik ki, és elfejeli.

1. perc: Tiszta fehérben Magyarország, máris nálunk a labda.

A veretlen magyar labdarúgó-válogatott két idegenbeli döntetlen után fogadja a továbbjutásra matematikai eséllyel még rendelkező délszlávokat. Marco Rossi sorozatban harmadszor Eb-résztvevő együttese eddig minden hazai mérkőzését megnyerte a selejtezősorozatban: 3-0 Bulgária, 2-0 Litvánia és 2-1 Szerbia ellen. A mieink olasz-magyar szövetségi kapitánya 4 helyen változtatott a csütörtökön Bulgáriában (2-2) pályára küldött kezdőtizenegyén. Az ott kiállított, így eltiltott Kerkez Milos, valamint Botka Endre, Loic Nego és Csoboth Kevin helyett ezúttal Nagy Zsolt, Balogh Botond, Bolla Bendegúz és Gazdag Dániel kap bizalmat. Érdekesség, hogy Sallai Roland ott van a kispadon... A vendégeknél két Magyarországon, az NB I-ben szereplő labdarúgó is pályára lép: Milan Mijatovics, az MTK kapusa és Driton Camaj, a Kisvárda szélsője.

Ezt is ajánljuk a témában

Az összeállítások:

Magyarország: Dibusz – Balogh, Lang, Szalai – Bolla, Nagy Zsolt – Nagy Ádám, Styles – Szoboszlai, Gazdag, Ádám. Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Montenegró: Mijatovics – Rubezics, Szavics, Vujacsics – Vesovics, Jankovics, Kucs, Camaj, A. Vukcsevics – Osmajics, Jovetics. Szövetségi kapitány: Miodrag Radulovics.

Játékvezető: Danny Makkelie (holland)

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Mandiner/Trenka attila

Összesen 334 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2023. november 19. 23:43
Minek a sportra a pénz ? Lmbtq-ra kell ! Ogye reciproki ??
survivor
2023. november 19. 23:41
reci Todod a Fidesz egy balközép néppárt. CDU/CSU
survivor
2023. november 19. 23:39
Teddy infarktust kap...
Lobodi
2023. november 19. 22:42
Ezt a meccset öröm volt nézni. Gratulálok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!