Vasárnap Magyarország-Montenegró – cél a csoportelsőség!

2023. november 18. 16:41

Telt ház előtt, számos kulcsjátékosa nélkül lép pályára az Eb-selejtezősorozat utolsó mérkőzésén a magyar válogatott, amely már biztosan ott lesz az Európa-bajnokságon. A mérkőzésnek azonban mégis komoly tétje lesz.

2023. november 18. 16:41
Budapest, 2023. október 14.
A magyar játékosok ünneplik gyõzelmüket a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõk hetedik fordulójában, a G csoportban játszott Magyarország - Szerbia mérkõzés végén a Puskás Arénában 2023. október 14-én. A magyar válogatott 2-1-re gyõzött.
MTI/Czeglédi Zsolt

A magyar labdarúgó-válogatott Montenegró ellen lép pályára vasárnap a Puskás Arénában, Budapesten (a mérkőzést 15 órától szokás szerint ÉLŐBEN közvetítjük a Mandineren!). A nemzeti együttes biztos Eb-résztvevőként készülhet a mérkőzésre, amelynek azonban mégis nagy tétje lehet, hiszen ezen múlik, hogy csoportelsőként végzünk-e. Ez pedig nagyon lényeges, hiszen amennyiben mi leszünk a legjobbak, a második kalapból húzzák majd ki a magyar nemzeti együttest az Eb-csoportok sorsolásakor.   

Marco Rossi együttese 15 ponttal veretlenül vezeti a G csoportot,

 és mivel pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmény dönt, egy ponttal is megőrizheti vezető pozícióját. A 13 pontos szerbek a bolgárokkal játszanak, és a két csapat erejét tekintve nagy meglepetés lenne, ha nem nyernének. Bár tény, hogy az első meccset is csak egy utolsó percben szerzett találattal mentették döntetlenre, vasárnap nem valószínű egy ilyen eredmény, különösen, hogy a 11 pontos Montenegrónak még megvan az esélye, hogy megelőzze őket, nagy tehát a tétje a meccsnek. 

Az Eb-selejtezőcsoport állása:

 

M

Gy

D

V

G

GK

P

1. MAGYARORSZÁG

7

4

3

13–  6

7

15

2. Szerbia

7

4

1

2

13–  7

6

13

3. Montenegró

7

3

2

2

  8–  8

  0

11

4. Litvánia

8

1

3

4

  8–14

–6

  6

5. Bulgária

7

3

4

  5–12

–7

  3

A magyar válogatott segítheti szerbeket azzal, hogy legalább döntetlent játszik, mert így Montenegró marad a kieső helyen, Szerbia pedig kijut az Eb-re. A mieinket persze valószínűleg nem az önzetlen segítségnyújtás vágya vezérli, hanem egyrészt a bizonyítási vágy, mivel a legutóbbi két Eb-selejtező mérkőzésen Litvánia és Bulgária ellen gyengébben szerepeltek mint a korábbi meccseken. 

A magyar csapat történelmi tettet hajthat végre, ha megőrzi veretlenségét, hiszen legutóbb közel 50 éve, 1976-ban sikerült egy egész naptári évet veretlenül zárnunk. 

A papírforma szerint mi vagyunk az esélyesebbek, hiszen míg a magyar együttes a 30. helyen szerepel a FIFA világranglistáján, a montenegrói a 68. helyen található meg. A keretek értékét tekintve is mi vagyunk előnyben, hiszen válogatottunk értéke a Transfermarkt szerint 147,3 millió euró, az ellenfélé 46.8 milliós értékével szemben. 

Mindez azonba nem feltétlenül látszott a két csapat legutóbbi, gól nélküli döntetlennel végződött meccsén, és mivel a montenegrói együttesnekmég van egy kevés esélye a továbbjutásra, biztosan nagyon kemény játékra lehet majd számítani tőlük. A magyar válogatott ráadásul továbbra is nélkülözni kényszerül több kulcsjátékosát, köztük Varga Barnabást, Sallai Rolandot, Willi Orbánt és Gulácsi Pétert, valamint a bulgária ellen kiállítot Kerkez Milos sem játszhat a mérkőzésen. 

A magyar csapatnak azonban erőt adhat, hogy telt ház, több mint 67 ezer szurkoló előtt lép majd pályára vasárnap a Puskás Arénában, ahol a végeredménytől függetlenül biztosan örömünnep várható. A cél tehát a csoportelsőség és a veretlenség megőrzése. Hajrá magyarok! 

Ezt is ajánljuk a témában

A két csapat első mérkőzésének összefoglalóját itt tekinthetik meg:

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ergit
2023. november 19. 09:07
HAJRÁ!!!!!
Tárkány Álmos
2023. november 18. 20:13
Egy újabb"fényes döntetlennel" meg is lehet a csoportelsőség. Csak semmi kockázat! Hátrapassz, oldalpassz a legközelebbi társhoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!