Sallai Roland: Ez még nem a végkifejlet! – a spanyol vagy az angol bajnokságba kerülhet a magyar válogatottal együtt fejlődő focista (VIDEÓ)

2023. november 19. 06:00

A sérülés miatt Bulgáriában hiányzó szélső közel áll a visszatéréshez. Kérdés, hogy pályára léphet-e vasárnap délután Montenegró ellen.

2023. november 19. 06:00
Budapest, 2023. szeptember 10.
Sallai Roland gólöröme a Magyarország - Csehország barátságos labdarúgó-mérkőzésen a budapesti Puskás Arénában 2023. szeptember 10-én.
MTI/Illyés Tibor
P. Fülöp Gábor

Nem túlzás, őszre csúcsformába lendült Sallai Roland. A német első osztályú és Európa-Liga szereplő Freiburg, valamint a magyar labdarúgó-válogatott szélsője remekelt a szezonban, amikor a topolyai EL-meccsen combsérülést szenvedett. A 26 éves, Felcsútról indult focista itthon végzi a rehabilitációs munkát a válogatott szünetben. Bulgáriába nem vitte magával Marco Rossi, de a társak videóhívással „bevették” az ünneplésbe, amelyet hazatérve a csapat főhadiszállásán személyesen folytathattak. 

Kis ünneplés volt, mert azért egy nagy dolgot vittünk véghez, de profi játékosok vagyunk. Nagyon örülünk, ám még van egy mérkőzés, amit itthon, hazai közönség előtt szeretnénk megnyerni, és kiszolgálni azt a 60-65 ezer embert, aki kilátogat a stadionba. A célegyenesben járok, itt, Teliben Halmai Tomiékkal (a magyar válogatott vezető sportfizioterapeutája és vezető rehabilitációs edzője – a szerk.) végzem a munkát. 

Jó úton járunk, hamarosan láthatnak újra a pályán

 – nyilatkozta egy széles és sejtelmes mosoly kíséretében az Origónak Sallai, aki – bár ez nem hivatalos forrás – nem szerel az uefa.com-on, az Európai Labdarúgó Szövetség internetes oldalán a vasárnapi, Montenegró elleni mérkőzésre megadott magyar keret tagjai között.

Ezt is ajánljuk a témában

Sallai Roland 46-szor húzhatta fel magára a nemzeti tizenegy címeres mezét, 12 találata között akadt pár felejthetetlen, mint a wolverhamptoni dupla az angolok 4-0-s kiütésekor vagy a szeptemberben a szerbeknek (2-1) lőtt ballábas bomba. 

Kis gyermekként nagyon-nagy célom, álmom volt, hogy egyszer oszlopos tagja legyek a magyar válogatottnak. Ez sikerült, és húzóemberévé tudtam válni ennek a csapatnak, ami számomra is büszkeség. Meg jó visszajelzés, hogy az a sok-sok munka, amit beletettem, az megtérült. 

Fontos találatokat szereztem, de azt gondolom, sokkal lényegesebb, hogy a nemzeti együttes mennyit fejlődött, milyen úton ment keresztül.

 Igazából erre vagyunk a legbüszkébbek. Mi csapatként vagyunk nagyon erősek!” – fogalmazott a szélső, aki a Magyar Nemzet kérdésére az Aranycsapattal vont párhuzamot.

Sallai a sikerkapitányról, a 2018 nyarán munkába állt Marco Rossiról is beszélt a Metropolnak. Az olasz-magyar szakember szerinte megtalálta a közös hangot a játékosokkal.

A pályán kívül kaptunk az ő személyiségével egy ilyen lazaságot. Sokkal nyugodtabbak vagyunk, a pályán pedig kőkeményen megköveteli a taktikai utasítások betartását. Amikor érkezett, át kellett állítani a fejeket, de vevők voltunk az ő elképzeléseire. Most itt tartunk, hogy sorozatban harmadjára ki tudtunk jutni az Európa-bajnokságra. Látszik, hogy egy jó dolog jött a válogatottba be, és nagyon sikeres évek vannak a hátunk mögött. Az elmúlt években rendkívül sokat fejlődtünk, kívülről látszik is. Természetesen ez még nem végkifejlet, szeretnénk tovább fejlődni. Hosszú és sikeres úton vagyunk túl, és ezt kívánjuk folytatni a következő mérkőzéseken is

 – elemezte a foci-válogatott jelenét, s tekintett előre a szélső, aki a lehetséges klubváltásáról is értekezett, s a Mandinernek azt is elárulta, van-e kívánsága a december 2-i Eb-sorsolásra.

Nincs nagyon olyan sem, aki ellen játszanék vagy elkerülném. Igazából felkészítjük magunkat, és ahogy megmutattuk: 

a legnagyobb válogatottak ellen is van keresnivalónk.

 Először várjuk meg a sorsolást, aztán meglátjuk... Személyes kedvencem a Premiere League, remélem, hogy egyszer el tudok oda jutni. Ugyanakkor a spanyol foci is feküdne az én játékstílusomnak. Meglátjuk, mit hoz a közeljövő, és hogy melyik irányba indulok el” – hagyta nyitva a kérdést Sallai Roland, akivel a teljes beszélgetést itt nézhetik meg:

A Magyarország – Montenegró labdarúgó Európa-bajnoki selejtező mérkőzés vasárnap, 15 órakor kezdődik a Puskás Arénában, ahonnan a Mandiner élő szöveges közvetítéssel jelentkezik.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akkor ki
2023. november 19. 07:53
Rolikám! Gyere vissza mihamarabb! Hozd a gólokat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!