A magyaroktól retteg Németország – már a rendőrség is akcióba lendült

2024. május 14. 21:20

Szimulációs gyakorlatokon készítik fel a rendőröket a labdarúgó Európa-bajnokságra.

2024. május 14. 21:20
null

Nyitókép: CHRISTIAN CHARISIUS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A futballszurkolók olyan fergetegesen ünnepelhetnek az Európa-bajnokságon, amennyire csak akarnak,

azonban a szélsőségesek is a tornára összpontosítanak.

Még az interneten is hirdetnek, ezért a rendőrség fel akar készülni, és kiképzést tart – olvasható a Die Welt hasábjain. A szokásosnál gyorsabban akarnak reagálni és jobban kívánnak koordinálni, ezért aztán jelenleg több száz rendőr és mentős dolgozó gyakorol a kritikus helyzetekre a stuttgarti stadionban.

„Olyan helyzetekre készülünk, amelyek remélhetőleg soha nem fognak bekövetkezni” – mondta Thomas Strobl (CDU) belügyminiszter kedden a stadionban tartott gyakorlaton.

Stuttgart öt játéknapon át ad otthont az Európa-bajnokságnak, amelyre – mint írja a lap –

a rettegett magyarországi szurkolók, valamint az ukrán válogatott és a mintegy 100 ezer skót drukker érzelmekkel teli mérkőzése is várható. 

Számos közönségtalálkozó is lesz, köztük a stuttgarti Schlossplatzon akár 30 ezer ember részvételével zajló nagyszabású rendezvény. Éppen ezért mintegy 1200 rendőrtisztet képeznek ki egy szimulált műveleti helyzetben.

Egy szimulált késes támadást például összesen hat napon át gyakorolnak,

amelyen a rendőrök és a mentőszolgálatok változó felállásban is részt vesznek. „Ritkán van lehetőségünk ilyen nagyszabású gyakorlatot szervezni 200 statisztával a stadionban” – mondta Anton Saile rendőrfőnök. 

A gyakorlat során több fekete ruhás és maszkos különleges alakulat biztosítja a helyszínt a 30. sorban történt szimulált késes támadás után, mások a stadion soraiban lévő sminkelt és álcázott sérülteket ápolják, majd a stadionkör előcsarnokában lévő mentőtakarókhoz vonszolják, felmérik a sebek súlyosságát, és ennek megfelelően csoportokra osztják az áldozatokat. „A személyzetünk képzett a sürgősségi ellátásban. A mentőszolgálat csak akkor lép be, ha meggyőződtünk arról, hogy a helyzet elég biztonságos” – tette hozzá a rendőrfőnök.

 

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-87
2024. május 28. 19:46
🍓 ️ ­É­­r­­­t­­é­k­­­e­­l­d­­ ­a­ ­­­s­z­­e­­­x­i­­ ­­p­­u­n­c­­i­m­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍
orokkuruc-2
2024. május 17. 17:57
Vajon csak a baloldaliak nem képesek felfogni, hogy a magyar ingatlanár-bumm az bizony azért történt, mert a környező országokéhoz képest nagyon alacsony volt az ingatlanok ára, röhögve vásárolták fel. A CSOK rendszert bevezetve csökkent ez a probléma is.!
orokkuruc-2
2024. május 17. 17:53
Fosadék Germanistánban szállítottak le magyar szurkolókat a vonatról , EZT nee feledjük, ha ideköltözött Balaton-felvidéki némettel van dolgunk. Itt mi vagyunk otthon! Vissza lehet ám menni az Alik mellé!
bagoly-25
2024. május 17. 10:44
Undorító ez a félrevezető cím.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!