A holokauszt nem egy hirtelen lecsapó természeti katasztrófa volt

2021. január 27. 07:26

Világunk eljutott a jogfosztástól a népirtásig.

2021. január 27. 07:26
Donáth Anna
Facebook

„Január 27-e a holokauszt nemzetközi emléknapja, az auschwitzi koncentrációs tábor felszabadításának évfordulója. Ezt a felszabadulást azonban már nem élhette meg közel hatszázezer honfitársunk.

A holokauszt nem egy hirtelen lecsapó természeti katasztrófa volt, hanem a közösségi morál hosszan erjedő, lépésről-lépésre megsemmisülő végső állomása. A numerus clausus, amikor egyetemek kapuit zárták be diákok előtt származásuk okán, a zsidótörvények, amelyek foglalkozástól, tulajdontól, alapvető jogoktól fosztottak meg magyar polgárokat – ezek is mind-mind egy lépést jelentettek a végső borzalom felé. Az antiszemita propaganda őrjöngése, az országot háborúba vezető politika sodródása, végül teljes önfeladása és egyesek készséges asszisztálása mind előkészítették a szörnyű véget. Világunk eljutott a jogfosztástól a népirtásig.

A mi felelősségünk, hogy örökké emlékezzünk arra, ami történt. A múlt tragédiáit csak így tudjuk a jövőnktől távol tartani”.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NTLLK
2021. január 28. 09:27
Hézagpótló mű született a vadliba tollából!
kulakman
2021. január 27. 20:18
Mi a helyzet kannácska a Schvarc gyuri bácsival aki pénztárosként működött a zsidó vagyonok elkonfiskálása körül , vagy ő már megbánt mindent , mi meg nem sirathatjuk meg a kommunisták által megölt felmenőinket?????????????
borsika
2021. január 27. 20:10
Az emlékezés nem a ti felelősségetek, hanem a hivatásotok, sőt, a megélhetésetek.
01234567890
2021. január 27. 19:41
A vezír füttyent egyet és ha Ő egyetért Annuskával itt mindenki egyet fog érteni. Ez a véleményem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!