Moria – mi a legjobb módja a segítségnek?

2020. szeptember 12. 16:26

A legnagyobb segítséget most nem az jelenti, ha egyszerűen mindenkit bereptetünk Németországba.

2020. szeptember 12. 16:26
Boris Palmer
Facebook

„A moriai tábor egyharmada leégett. Figyelembe véve az események sorrendjét – először a korona-karanténnal szembeni ellenállás és a táborban történt zavargások, majd a tűz és az ellenállás az oltási munkákkal szemben, meglehetősen megkérdőjelezhetőnek találom azt a tézist, miszerint a sziget lakói gyújtották volna fel a tábort. Valószínűbb, hogy egyesek az Európába való belépést próbálják kikényszeríteni az általuk nem kedvelt szállás felgyújtásával.

Ezért gondolom úgy, hogy a legjobb segítség most nem az, ha egyszerűen mindenkit bereptetünk Németországba. Különösen, ha kiderül, hogy szervezett gyújtogatók vannak a migránsok között. Ezt tisztázni kell.

Többnyire könnyű szerkezetek égtek le. Ezért a megfelelő és azonnali hatékony segítség a Bundeswehr bevetése lenne az azonnali rekonstrukció érdekében. Akár teljesen a német állam számlájára.

Ezenkívül helyesnek tartanám azokat a gyerekeket, családokat és embereket, akik bizonyítottan Szíriából származnak, vagy akiknek egyébként joguk van a védelemhez a jelenleg nyilvánvalóan nem működő táborból Németországba repülővel áthozni.

A Biztonságos Kikötők Szövetsége már egy ideje felajánlott ehhez 600 fogadóhelyet a szövetségi kormánynak. Ha most segíteni kellene, Tübingen azonnal felvehetne 100-at. Ezt teljesen helyesnek gondolom. De csak akkor, ha a segítség eljut azokhoz, akiknek szüksége van rá, és megérdemlik.

PS: Mindenki, aki nem akar segíteni a migránsoknak, egyszerűen szívtelen számomra. Tehát kérem, olvassák végig a végét.”
 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lazsu
2020. szeptember 14. 16:06
Már régen több határvédő és kikötést nem engedő, hajókat, csónakokat visszafordító katonai hajónak kellene cirkálnia a tengeren. De az EU tojik a helyzet megoldására.
hátakkor
2020. szeptember 13. 19:31
"A legnagyobb segítséget most nem az jelenti, ha egyszerűen mindenkit bereptetünk Németországba." De! Ha ilyen nagy az igény akkor légihíd!
diós guba
2020. szeptember 13. 18:23
Ha a migránsokat szépen ellátjátok, akkor a hajléktalanok, a kisnyugdíjasok, a szoc.segélyes putrilakók is megszólalnak, hogy ennyi nekik is jár. Ha ők is megkapják, akkor az alacsony bérű dolgozók is joggal mondhatják, dolgozik a faszom ennyi pénzért, inkább elmegyek hajléktalan menekültnek. Figyeljétek meg lesz olyan rafkós cigány, aki 26 országban lesz menekült, itthon meg prémiumként még felveszi a segélyt. De lehet, hogy nem csak a cigány.
puszika
2020. szeptember 13. 11:28
Óh Palmer elvtárs! Hogy le nem szakad az ég. Feltaláltad a kanálban a mélyedést, Táborba sem kellene vinni a migránsokat hanem azokba az országokba ahol szükség van rájuk.Csak arra a kérdésre válaszolj nagyeszű,hogy miért kell végigzavarni ezeket a szerencsétleneket a fél világon amikor TE MAGAD MONDOD KI A MEGOLDÁST!! Repülőgép, hajó, vonat, busz vigye őket Nyugat Európába közvetlenül!! Ennyire hülye nem lehetsz fiam!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!