Fehéroroszország szélsőséges szervezetnek minősítette és betiltotta a német közszolgálati médiumot

2024. április 29. 22:04

Az is bűncselekményt követ el, aki olvassa vagy megosztja a DW Belarus cikkeit.

2024. április 29. 22:04

Nyitókép: Ilya Pitalev / SPUTNIK / AFP

 

Fehéroroszország szélsőséges szervezetnek minősítette és betiltotta a Deutsche Welle (DW) televízió helyi tevékenységét – közölte hétfőn a bonni székhelyű DW. A tájékoztatás szerint a minszki belügyminisztérium szélsőséges szervezetnek minősítette a DW Belarust, ezzel betiltotta az adó internetes felületeken elérhető tartalmait, valamint az orosz nyelvű szerkesztőségének műsorait a közösségi médiában. A jövőben bármiféle arra irányuló együttműködés, hogy tartalmakat gyártsanak a Deutsche Welle fehéroroszországi szolgálatának, 

hét évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető bűncselekménynek minősülhet Fehéroroszországban. 

Az is bűncselekményt vagy közigazgatási vétséget követ el, aki olvassa vagy megosztja a DW Belarus cikkeit.   

„A fehérérosz rezsim tart a független sajtótól”

A DW szerint a fehérorosz belügyminisztérium azzal indokolta a tiltást, hogy a DW Belarus fenyegeti az ország szuverenitását és közbiztonságát. Peter Limbourg, a DW főigazgatója álszentnek nevezte a vádakat. „Ez a döntés mindenekelőtt azt mutatja, hogy a fehérérosz rezsim tart a független sajtótól és mindent megtesz, hogy 

elvágja a szabad információktól az embereket Fehéroroszországban” 

– mondta. A DW felhívta figyelmet arra, hogy fehérorosz műsorai továbbra is elérhetők a YouTube videómegosztó és a Telegram üzenetküldő oldalakon. A fehérorosz hatóságok eddig 199 szervezetet minősítettek szélsőségesnek. A lajstromon egyebek között olyan sajtóorgáénumok is szerepelnek, mint a Szabad Európa Rádió/Szabadság Rádió (RFE/RL) és a műsorait Varsóból sugárzó független Belsat fehérorosz nyelvű adó.

(MTI)

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pulsarito
2024. április 30. 08:15 Szerkesztve
Bastyaelvtars: "Azért az már egy szint mikor a tetves vérfideszes kipcsak csőcselék a demokratikusan Fehéroroszországnak tapsol mert betiltottak egy nyugati mediumot ..." Így van mennyivel demoratikusabb az orosz mediumokat betiltani egész Európában igaz? Mennyivel demokratikusabb letiltani orosz szerzők műveit, orosz művészek fellépését, igaz? Sőt ezek maguk az európai értékek! Ismét előbújt a brüsszeli kettős mérce!
billysparks
2024. április 30. 05:33
Nem állítanám biztosan, hogy nincs igazságtartalma a belarusz álláspontnak.
balbako_
2024. április 30. 04:56
Nem mindenkinek tetszik a goebbelsi tradíciókon felnőtt német média.
gilou-au-clavier
2024. április 30. 01:49
Nyomoronc moszkovita gecik. Pár év alatt 1.29-re esett a termékenység 1.70-ről, a születési ráta 43%-ot zuhant. Mennek majd szépen a lecsóba a nyomorék Moszkóvia csatolmányaként, Lukigecivel. (Nálunk is ez lesz persze, igaz, itt most még 1.38... beleértve Észak-Magyarországot.) Ki a fasz akar egy olyan szaros komcsi országba szülni, ahol a mai napig KGB van és megbasznak, ha csúnya gonosz nyugati rádiót hallgatsz? Kinek mit intézett a kormánya.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!