Terjeszkedünk

2020. június 29. 09:07

A VMSZ a Vajdaságon kívül sehol sem kampányolt, így őket is meglepte a sikeres szereplés nem messze a koszovói határtól.

2020. június 29. 09:07
Rónay Tamás
Rónay Tamás
Népszava

„Az utóbbi napokban felrobbant az internet Szerbiában. Sokan arra próbáltak választ találni, hány magyar él Vranjéban. Friss adatot nem találhattak erről, így csak a 2002-es népszámlálás jelenthetett némi támpontot. Akkor az 50 ezres városban hat magyarajkúra bukkantak. Ez nem is olyan kis szám, ha tudjuk, hol helyezkedik el Vranje: nem messze a koszovói határtól, Pristina közelében. Arról azonban még a neten legszorgosabban keresgélők sem lelhettek adatot, hogy a népszámlálás óta eltelt 18 évben a vajdasági magyarok tömegével vándoroltak-e Vranjéba. Mert feltehetően egyetlen magyar sem kelt útra, hogy a nem éppen tehetős városban telepedjen le.

Ezért volt meglehetősen feltűnő, hogy a múlt heti választáson a vranjei szavazókörzetben harmadik helyen végzett a Vajdasági Magyar Szövetség. Sőt akadt olyan apró település is, bizonyos Neradovac, ahol a vajdasági magyarok pártja lett az első. Pásztor Bálint, a VMSZ alelnöke megjegyezte, ők bizony a Vajdaságon kívül sehol sem kampányoltak, így őket is meglepte a sikeres szereplés. A VMSZ amúgy is kiváló eredményt ért el, hiszen kilenc mandátumot szerzett a belgrádi parlamentben, öttel többet, mint amennyivel az előző törvényhozásban rendelkezett.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Libraman
2020. június 29. 16:53
Fáj neked a magyarok, a VMSZ sikere, ugye te internáci bolsi görény?
ami személyes
2020. június 29. 15:20
Az a szomorú, hogy kisvárosunk ellenzéki portálján egy Vajdaságból elszármazott volt Axel Spingel - újságíró is ezen károg. Ilyenkor mit is lehet mondani.
puszika
2020. június 29. 10:56
Rónay elvtárs! Csak a becsületes munkájukat ismerték el a szavazataikkal. OTT NEM GYURCSÁNY FERENC SZARJA A SPANYOLVIASZT MINT ITTHON N E K T E K !!!!!
packó_
2020. június 29. 10:22
Nagyon érdekes íráős. A szerzőjét pofán kéne vágni egy szívlapáttalo! Mint lentebb e Földest. Ezek egyszerűen utálják a magyarokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!