Megint kizárnának bennünket vasárnap a boltból!

2018. szeptember 05. 10:09

Egyértelmű, hogy a kormánynak kellene elvinni a balhét.

2018. szeptember 05. 10:09
Bálint Botond
Bálint Botond
Pesti Srácok

„A liberálisok megírták, hogy senkinek nem jó a boltzár, a bigott keresztény vallásosság megnyilvánulása KDNP-s hülyeség, rossz a vásárlóknak, mert nem tudnak bevásárolni máskor, mert az Orbán-kormány annyira halálra dolgoztatják őket hétköznap, inkább akkor már a hétköznapra kellene boltzár, a kereskedelmi dolgozók kevesebbet fognak keresni és elbocsájtják őket, bántják a multikat és ha azok megsértődnek, akkor jaj nekünk.

A kormány azonban nem tanult a korábbi hibákból, tovább nőttek a fizetések (persze a liberálisok szerint nem, de ezzel most ne törődjünk), sőt a foglalkoztatottság is a teljeshez közelít a kormányzati felelőtlenség miatt, és ezért munkaerőhiány lépett fel. A helyzet súlyosságát jelzi, hogy már a multinacionális kereskedelmi vállalatok is a közgazdasági nonszenszhez voltak kénytelenek nyúlni, amit csak a kormány multinyúzó politikája indokol és fizetést emeltek. A dolgozók, a pénztárosok, az árufeltöltők, az eladók fizetését és nem a háeresekét, akik a régi szép időkben, amikor minden rendben volt, a tömeges leépítéseket intézték. Sőt, hatalmas forgalomnövekedés is van, ami tovább fokozza a katasztrofális gazdaságpolitika hatásait és aminek persze majd meglesz a böjtje, a Fidesz 2022-ben sem fog kormányra kerülni, de valamit már lépni kell.

Vegyük újra sorra a dolgokat: A lakosság, a vásárlók nem akarnak vasárnapi boltzárat. A nagy kiskereskedelmi láncok nem akarnak többet fizetni a dolgozóiknak, mert akkor csökkenne a helyi menedzsment prémiuma. A dolgozók nem akarnak vasárnap dolgozni, de nem akarnak kevesebbet keresni. Egyértelmű, hogy a kormánynak kellene elvinni a balhét. Ő teremtette meg a munkaerőhiány feltételeit a gazdasági növekedéssel, most viselje a politikai következményeit, az emberek rá haragudjanak, hogy a több pénzüket nem tudják vasárnap elkölteni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kurbitalis
2018. szeptember 06. 20:13
Ad. 1. Nagyon is észszerű volt a kormány döntése, amikor törvényben tiltotta a vasárnapi nyitva tartást. Ezzel elsősorban a családot védte. Másod sorban a keresztényeket, akik vasárnap misére járnak. Ez keresztény kultúrájú országban alap. Ad.2. A multik által felbujtogatott prolik ó bégattak, a kormány meghajolt. Visszavonta. Ad.3. Most, hogy a gazdasági viszonyok változtak, munkaerő hiány van sok területen, a munkavállalók válogathatnak és előnyösebb helyzetben szabhatnak feltételeket, a multik kénytelenek megemelt túlórát fizetni azoknak, akik vállalják. Ad.4. Mivel ez a multiknak nem bót, most ők akarnak törvényt, hogy legyen vasárnapi zárva tartás. Ezzel átmenetileg megoldanád a problémájukat, hiszen szombaton és hétköznap este 10-ig úgyis mindenki megveszi, ami neki kell. Viszont üthetnének egyet közvetve a kormányon, mert megint megszervezhetnék az óbégató prolikórust. Na, most a kormány és minden épelméjű magyar vásárló és munkavállaló nevében is kérdezem, hogy "hát a faszom nem kéne"? Érik 4/5! :-DDDD
Robur
2018. szeptember 06. 00:01
Figyelj ide kisköcsög prostisrác. Ti erőltettétek a vasárnapi boltzárat az emberek akarata ellenére, szóval ne ugassál!
zakar zoltán béla
2018. szeptember 05. 20:42
BB, Önnek szelleme és humora is van! Őrizze! Ne hagyja ellopni! ÜDV!
Akitlosz
2018. szeptember 05. 16:06
Túl van ragozva a téma. Nem kell változás. És több cikk sem erről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!