A Néppártnak kell a Fidesz

2018. július 27. 07:59

A néppárt képviselőcsoportjába tartozó nyugati elit a liberális demokrácia, a közép-európai lengyel–magyar-tengely pedig a kereszténydemokrácia modelljét képviseli.

2018. július 27. 07:59
Flick László
Magyar Idők

„A néppárt képviselőcsoportjába tartozó nyugati elit a liberális demokrácia, a közép-európai lengyel–magyar-tengely pedig a kereszténydemokrácia modelljét képviseli. A brüsszeli vezetés politikai irányvonala rég nem látott versenyhelyzetbe került, ezt alátámasztják az utóbbi időszak választási eredményei. A nyugati tagállamokkal ellentétben Magyarország élen jár a politikai stabilitásban; Ausztriában és Olaszországban bevándorlásellenes koalíció jött létre; Németországban pedig előretört a migrációt elutasító AfD, ami belső feszültséghez vezetett a kormánykoalícióban. (...)

Az Európán belüli ideológiai és kulturális törésvonalak egy platformra terelték a baloldaliakat és a néppárt »nyugati« tagjainak egy részét. A szocialista frakció alelnöke is felszólította a néppártot a Fidesz kizárására, majd a néppárt egy holland és egy finn tagja is bejelentette, hogy kezdeményezné ugyanezt.

A Human Rights Watch, egy nemzetközi jogvédő szervezet is felkarolta az ötletet, amely aláírásgyűjtésbe kezdett a Fidesz kizárásért. Az elképzelés komolyságát mutatja, hogy áprilisban egy belga képviselő úgy jelentette be saját kezdeményezését, hogy hozzáfűzte, valószínűleg nem lesz meg a kellő többség. A néppártból való kizárás a pártszövetség alapszabálya szerint a képviselőcsoport közgyűlésének kétharmados egyetértésével lehetséges. Magas szintű és széles körű támogatottság szükséges tehát ahhoz, hogy egy képviselőt vagy egy egész pártot kitagadjon egy képviselőcsoport.

A frakció azonban három, nagyjából egyenlő részre tagolódik. Kizáráspártiakra, mint például a Benelux és skandináv képviselők; a magyar kormánypárt mellett állókra, mint pél­dául a csehek, az osztrákok, a bajor CSU; és olyan középutas semlegesekre, mint Merkel pártja, a CDU. A legvégletesebb esetben is a képviselőcsoport fele-fele arányban oszlana meg a támogatók és ellenzők között, ahogyan az történt a Sargentini-jelentés megszavazásánál is. Belátható, hogy a kizárás tematizálását kevésbé a valós kizárási szándék, mintsem a nyomásgyakorlás motiválja. Noha a tagság megszüntetése nem példa nélkül álló esemény az unió történetében, erre a mostani helyzetben valójában nem sok esély mutatkozik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2018. július 27. 20:10
Magyar Idők: A Néppártnak kell a Fidesz Ha már a Pártlap is megírta, akkor Hofi óta tudjuk, hogy annak az ellenkezője az igaz.
Akitlosz
2018. július 27. 18:01
"A Néppártnak kell a Fidesz" Ehhez képest ezt a fideszesek kántálják. Be vannak tojva már a kizárás lehetőségétől is.
farkasflori a vizicsoda
2018. július 27. 11:19
hagyjuk mar ezt a fidesz meg a keresztenydemokracia szarsagot.. mindenki tudja hogy koze sincs hozza, sosem volt. ahogy lenyegeben egyetlen ideologiai iranyzathoz sem miota otthagytak a liberalisokat..azota csak hatalomszervezes es penzalapon megy a fideszpolitika.
farkasflori a vizicsoda
2018. július 27. 11:16
wotma'? herr flick from the gestapo :DDD https://www.youtube.com/watch?v=I0j_ffeCM0M
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!