Hat év hálókocsi hat év szellemvasút helyett

2016. december 04. 19:16

Hiba lenne a rendszer győzelmét és egy olyan jelölt vereségét ünnepelni, akinek pártja az előző választáson a szavazatoknak még csak a negyedét sem szerezte meg, most viszont majdnem a felét kapta.

2016. december 04. 19:16
Rainer Nowak
Die Presse

„Az elmúlt hónapok és a végeredmény világosan megmutatta, milyen potenciál rejtőzik az FPÖ-ben, ha a fennálló rendszer elleni protestmozgalomként lép fel. A régi köztársaság minden emberét és erőforrását bevetette, hogy megakadályozzák, hogy egy FPÖ-s politikus foglalja el a hofburgi hivatalt.

Közveszélyes hiba lenne a rendszer győzelmét és egy olyan jelölt vereségét ünnepelni, akinek pártja az előző választáson a szavazatoknak még csak a negyedét sem szerezte meg, most viszont majdnem a felét kapta. Átlátszóak azon urak próbálkozásai, akik most a siker megteremtőiként láttatják magukat a kancellártól kezdve az alkancelláron, Hans Peter Haselsteineren, művészeken át már rég nem semleges újságírókig: sokan fogják verni a mellüket. De nem ők voltak azok, akik szózataikkal és tetteikkel hozzásegítették Van der Bellent a győzelemhez, hanem a választók többsége, akik nem akartak látni a Hofburgban egy mini Trumpot. Csak mondom, még mielőtt megfeledkeznénk erről.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2016. december 05. 01:02
"...akik nem akartak látni a Hofburgban egy mini Trumpot." Azért született osztrákként illene tudni, hogy a Hofburg lakójáról most 6 évig semmit sem fogunk tudni. Azt is illene tudni, hogy a hasonlat Trumppal (minimum) duplán sántít: az amerikai, meg az osztrák elnöki hatalom között fényévnyi a különbség, illetve Hofert habitusában sem lehet Trumphoz hasonlítani. Na mindegy. A 30 ezüst a zsebben, trallala...
néhai Ch.Pilot
2016. december 04. 23:43
"... akik nem akartak látni a Hofburgban egy mini Trumpot." Az Orbán-fóbia után egy hasonló betegség a Trump-fóbia ütötte fel a fejét ballib oldalon. A tünetek hasonlósága alapján azonos vírustörzsre lehet gyanakodni, mely az agyat támadja meg, ellenszere nincs. A betegség egyik jellemző tünete, hogy a fertőzött személy nem is próbál meggyógyulni, nem engedi kezelni magát, szándékosan egyre súlyosabb állapotba igyekszik kerülni. Szakértők szerint az addiktológia eddigi legnagyobb kihívásával állunk szemben.
Marianer
2016. december 04. 21:17
Élénken emlékszem Van Bellen úrra, mikor még a Zöldek frakcióvezetője volt. Szomorúan, görnyedt háttal, cigatettázva ment az utcán ballonkabátban, majd a Burgtheater mögé érve nagy ívben elhajította a cigarettát és bement az SPÖ székházába. Aha,Zöldek - gondoltam.
Akitlosz
2016. december 04. 21:07
A régi rendszer a temetőbe való. És nem közveszélyes, ha nem a szerző kedvenc jelöltje nyer. A köz szavaz az összes jelöltre, nem csak a nyertesre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!