Magyarország a feltétel Ausztria legfontosabb döntése előtt

2024. április 12. 10:58

A liberális expolitikus szerint csak akkor lehet jó választás Herbert Kickl Ausztria vezetésére, ha elhatárolódik Magyarországtól, amelynek álláspontjáról régóta pozitív példaként beszél.

2024. április 12. 10:58

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Élesen kritizálta Magyarországot a Kronen Zeitungnak adott interjújában Matthias Strolz, az osztrák liberális párt, a NEOS alapítója.

Amíg Herbert Kickl és az FPÖ nem határolódik el példaképétől, Magyarországtól, addig Ausztria számára szörnyű választás lenne

– jelentette ki Strolz, aki egyébként már nem is aktív politikus, de így is nagyon határozott véleménye van a magyar belpolitikáról, sőt, a független média félreszorításáról és védelmi pénzekről is beszélt. A legnépszerűbb kancellárjelöltet nem először kritizálják azért, mert dicséri Magyarország politikáját, különösen az orosz-ukrán háború és a migráció ügyében támogatja a magyar álláspontot.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:11
🍓 ️ ­A­­­ ­­d­ö­­g­ö­­­s­­­ ­l­á­n­­­y­­o­k­­­ ­v­á­­­r­n­­a­k­­ ­­r­­á­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­­.­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­.­­𝗙­𝗨­­­𝗡
zsuzsa-963
2024. április 12. 15:11
Ausztria és Magyarország a világ kérdéseiről hasonlóan gondolkodik, Magyarország legjobban a kiegyezés után fejlődött.
EX_Terminator
2024. április 12. 14:31
Látom még mindig nem fogtátok fel. MINDENT VISSZAKAPTOK A POFÁTOKBA.
basti64
2024. április 12. 13:39
Az osztrák libsik mindig a parlamenti küszöbön evickélnek, de a pofájuk akkora, mintha ök fújnák a passzátszelet. Ez a Strolz már öt éve abbahagyta a politizálást és most zenészként sikertelen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!