Elég volt

2016. május 06. 17:05

Tömérdek betűt termeltem már pályafutásom során vasárnap, de még soha vasárnapi bérpótlékot nem kaptam, eszembe sem jutott, hogy kapnom kéne, és nem is kéne kapnom.

2016. május 06. 17:05
Révész Sándor
Népszabadság

Amikor a vasárnapi nyitva tartás ügyében helyreállt a régi rend, akkor a bérpótlék ügyében is helyreállt. Ezzel a túlnyomó rész nem járt rosszabbul, hiszen a százszázalékos pótlékot csak azon kevesek kaphatták, akik ebben az évben is dolgozhattak vasárnap munkavállalóként a kiskereskedelemben. A nagy többség a szombati zsúfoltságban, vasárnapi bérpótlék nélkül dolgozta ki a belét.

És akkor jön az MSZP ügyeletes hordószónoka, és azt harsogja a parlamentben, hogy »elég volt a mellébeszélésből, a hazudozásból! A Fidesz adja vissza a dolgozóknak a százszázalékos vasárnapi bérpótlékot!« Sőt! Az idézett Lukács Zoltán alelnök pártja nevében azzal áll elő a sajtóértekezletén, hogy most már kapja meg ezt a száz százalékot mindenki, mind a »sok százezer« ember, aki vasárnap munkában, szolgálatban van. Említette az adónkból fizetett, illetve államunk cégeinél dolgozó rendőröket, közlekedési dolgozókat, az erőművek alkalmazottait, tehát azokat is, akik eddig a törvény szerint bérpótlék nélkül is tevékenykedhettek vasárnap, mert »a rendeltetése folytán vasárnap is működő munkáltatónál, illetve munkakörben« foglalkoztatták őket.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csurcsányi
2016. május 07. 23:22
Révész úr!Még nem szóltak le pártból,hogy a párt lapjában Lukácsot ilyen otromba módon leszólja?Igazából most kiderült,hogy a vasárnapi 50% bérpótlékot a balliberálisok vezették be.Köszönjük Révész úr a leleplezést.
Bokros Birka
2016. május 07. 16:20
Sanyika magd reggel 5 órakor felkelsz és tisztességes termelőmunkát végzel életedben először akkor megérted miről beszélnek. Nem munkatáborról, hanem termelőtevékenységről egy teljes hónapon keresztül és nem szófosásról.
Kanóc
2016. május 07. 11:14
"helyre állt a régi rend" ... ...
crydog
2016. május 07. 10:28
Tömérdek betűt termeltem már pályafutásom során vasárnap..jah otthonról, laptoppal az öledben írtál százhúsz szót..a munka hőse. Szomorú hogy ezért egyáltalán fizet valaki.Menjél csak be vasárnap egy multi raktárába robotolni, vagy állni a debil, agresszív "öntudatos vasárnapi fogyasztó" hepciáit. Jah hogy te otthon vagy a családoddal. Na ez az.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!