A Fidesz Európa jobbszélén

2014. június 11. 14:46

Aki tőle jobbra áll, az már leesik, mondta sok éve egy azóta még fontosabb pozícióban dolgozó jobboldali újságíró. Nincs már egyedül, lassan a fél ország vele potyog, hengergőzik egyre jobbra.

2014. június 11. 14:46
Nagy N. Péter
NOL

A magyar közéletet – tehát jóval többet, mint a politikát, az iparkamarától a művészeti akadémiáig szinte mindent – ma a Fidesz és a Jobbik emberei és gondolatvilága uralja. Közülük a mérsékeltebbet, a Fideszt saját pártcsaládjának annyira a szélén érzékeli az európai közvélemény, hogy az Európai Szocialista Párt éppen úgy, mint a liberálisok, felszólították a konzervatívokat, hogy szabaduljanak meg a magyar párttól, mert az együttlét nem vett rájuk jó fényt és árt az európai demokrácia ügyének. A CDU főtitkára, Peter Tauber erre válaszként azt mondta, hogy a pártcsaládokra is érvényes, hogy az ember nem válogathatja meg a rokonait. Idegen se nyilatkozhatna ennél hűvösebben, családtagtól pedig végképp kínos a távolságtartásnak ez a mértéke.

Az európai liberálisok frakcióvezetője elment egészen odáig, hogy közölte, még egy esetleges nagykoalícióba is beszállna, ha ezzel el lehetne kerülni, hogy az európai parlamenti többség a Fidesz vagy az olasz Forza Italia támogatásával jöjjön létre. Tekintsünk most el attól, hogy politikai ellenfelek nyilatkozatairól van szó, pusztán csak annyit rögzítsünk, hogy az Európai Néppárt 39 országban bejegyzett 74 pártja közül éppen ezt a kettőt, köztük is elsősorban a magyart tartják elfogadhatatlannak a konzervatív oldalon. Európa szélén vannak.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vigyor
2014. június 11. 19:02
Ha a Fidesz a szélső jobb, akkor Európa betegesen elcsúszott balra kedvesem. Ami jelzem veszélyesebb, a szélső bal épp eleget ártott már Európának pubikám...
pkarcsi
2014. június 11. 18:23
Ezt egy NOL-s mondja?Vörösköd ül a szemeden,dávid csillag meg szúrja végbeledet,még az agyvized is vörös,nyelved kifényesedett a Fletó seggnyalásban.
Ellensúly
2014. június 11. 16:37
Valahogy a náci szlovák és román szociáldemokraták mindig szalonképesek Nagy N. Péteréknek.
balbako_
2014. június 11. 16:03
A Néppárt ragaszkodik a Fideszhez érthető okokból. Egyébként az idiótáknak csak a jobboldalnak van széle.És szerzőnk a szennylapjával együtt az! Szélsőbal nincs. Sehol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!