Orbán szoci igazsága

2011. november 12. 09:42

Nincs mozgástér – mondta Orbán Viktor a kormánypárt(ok) hétfői frakcióülésén.

2011. november 12. 09:42
Révész Sándor
NOL
„Nincs mozgástér – mondta Orbán Viktor a kormánypárt(ok) hétfői frakcióülésén. »Érvényét veszti egy sor, a posztkommunisták által osztott előfeltevés.«

»Olyan nagy szocialista igazságokra kell gondolni, minthogy... »nincs mozgástér«« – írták a fülkeforradalmi kormányzás elvi alapjait lefektető cikkükben Orbán udvari politológusai, köztük a mai szóvivő másfél éve (G. Fodor Gábor–Fűrész Gábor–Giró-Szász András: Forradalom a szavazófülkében, Magyar Nemzet, 2010. április 27.). »Mozgástér mindig van« –olvastuk 2010. július 8-án a Magyar Nemzet Van mozgásterünk című vezércikkében (melyben azt hazudták, hogy »Orbán Viktor első kormánya egyszer már felszámolta függésünket a valutaalaptól«, holott azt Horn Gyula kormánya számolta fel; amikor az Orbán–Torgyán-kormány megalakult, Magyarország már egyetlen centtel sem tartozott az IMF-nek).

A fentiek szellemében nyilatkozott Orbán Viktor 2009 karácsonyán a Magyar Nemzetnek: »tévedés azt hinni, hogy a pénzügyi egyensúly önmagában értéket jelent. Az csak egy szám. Önmagában semmi. Egy nagy nulla. Én egyébként a családok eladósodásából sem a felelőtlenség jelét olvasom ki, hanem azt, hogy a magyar emberek foggal-körömmel meg akarják őrizni mindazt, amit már elértek.« Ezt üzente Orbán a devizahitelek után nyújtózkodó magyaroknak: ér a takaró, ameddig ér, ti csak nyújtózkodjatok nyugodtan. Mostanra lefagyott a lábunk, s Orbán buzgón amputál. (Persze nem mechanikusan, hanem differenciáltan, a szegényebbekből többet, hogy a gazdagabbak takarójához hozzátoldhasson.)”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
várúr
2011. november 12. 15:10
Az ilyen révészekre nemhogy az ország csónakját, de egy papírhajót se bíznék. Szövegösszefüggéseiből kiragadott idézetek, szimpla csúszatások, hazudozás... Valami újabbat kéne kitalálni Révész.
arlequin
2011. november 12. 15:04
érdekes lehet: A Róna szava: Az idegen hatalom a magyar miniszterelnököt is "likvidálhatja" http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=46920
Panzergeneral
2011. november 12. 13:00
Nincs mozgástér - mondta Révész Sándor a gumiszobában.
nyugalmazott tanár
2011. november 12. 12:14
„Nincs mozgástér – mondta Orbán Viktor a kormánypárt(ok) hétfői frakcióülésén." Ugyanez hangzott el a kormányalakításkor is. Oly mértékben gúzsba kötötte Magyarországot a szocialisták eladósító ténykedése, hogy ezt követően örülhetünk, ha szép lassan kimászunk a nekünk szánt mély gödörből. A mozgástér majd utána jön. Ha aze lőző kurzus rontaná itt a levegőt, akkor a mozgástér a csőd lenne. No, csalogató szép kilátás, a csőd. Ezt szánták nekünk a Gyurcsány-Kóka-Bajnai félék. Utána a végkiárusítás. Hát ezért nincsen mozgástér. De nagyon jól tudja ezt mindenki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!