Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Edzősors: Magyarországon három meccset kapott, Szlovákiában az utolsó fordulóra nevezték ki

2024. május 14. 09:06

Geri Gergelynek kell megmentenie a magyar tulajdonú kassai csapatot úgy, hogy hétfőn nem tudott edzést tartani.

2024. május 14. 09:06
null

Nyitókép: Facebook/DVTK

***

Harmadszor váltott edzőt a szlovák élvonalban szereplő kassai labdarúgócsapat. Az időzítés felettébb érdekes: az utolsó mérkőzés előtt! Az FK Kosice házon belül talált megoldást, Geri Gergelyt nevezte ki a bennmaradásért küzdő együttes élére a magyar tulajdonú klub, amely mindenképpen szeretne megkapaszkodni a Niké Ligában.

Ismerős terep

Hosszú idő után jutott fel a szlovák első osztályba a Kassa, amely egykor még a Bajnokok Ligájában is szerepelt. Az újonc az alsóházi rájátszásba került, s a legutóbbi három mérkőzését elveszítve veszélyeztetett pozícióba került. Amennyiben sikerül legyőzni legfőbb riválisát, a Nagymihályt (Zemplin Mihalovce), akkor elkerüli az osztályozót, s a 10. helyen végez. A szombati hazai mérkőzésre már nem Ifj. Jan Kozák készíti fel a sárga-kékeket, hanem a hazánkban is ismert Geri Gergely, aki a szezon kezdete óta a kassai klub akadémiájának szakmai igazgatójaként dolgozott. 

Nehéz helyzetben vagyunk, és tisztában vagyunk vele, hogy szombaton mekkora lesz a tét. 

Úgy érezzük, hogy a csapatnak új impulzusra van szüksége.

 Ezért úgy döntöttünk, változtatunk az edzői poszton, ahol Geri Gergely a szezon végéig dolgozik” – nyilatkozta a klub hivatalos oldalán az FC Kosice elnöke, Dusan Trnka.

Beugró szerepben

Nem az első tűzoltó munkája a mostani Geri Gergelynek, igaz, magyarországi kalandját nem úgy tervezte. 2020 december 8-án átvette a Diósgyőrt, három mérkőzésen ő volt a vezetőedző, de az új vezetőség január 7-én megköszönte a közreműködését. Egyébként minden meccsét elveszítette, 2-9-es gólaránnyal zárt. A leghosszabb megbízatása is mindössze 20 találkozóra szólt (Tőketerebes), de volt 7 (FK Pohronie) és 6 meccses (Nyitra) szerepe is.

Edzés nélkül

Nem lehet állítani, hogy elemi erővel elkezdte az edzéseket a héten Geri Gergely és kassai együttes, ugyanis nem várt tényező hátráltatta a felkészülést. A szlovák-magyar kettős állampolgárságú szakembernek „elfogytak” a játékosai. 

Nem könnyíti meg az új vezetőedző dolgát, hogy 

éppen egy vírus söpör végig a csapaton: a hétfői edzést ezért nem is tudtuk megtartani

 – nyilatkozta az nso.hu-nak Farkas Balázs, az FC Kassa sportigazgatója.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-92
2024. június 07. 20:58
🍓 ️ ­É­r­t­­­é­k­­e­­­l­d­­­ ­­­a­ ­­s­­­z­­­e­­­x­­i­­­ ­­­p­­­u­­n­­c­­­i­­­m­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­.­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­­­𝐅­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!