Ez még viccnek is rossz: két nappal a rajt előtt borult az olimpiára tartó válogatottunk felkészülése

2024. április 10. 08:19

Egészen döbbenetes fordulat: kevesebb mint 48 óra alatt kell teljesen új taktikát kidolgoznia a szövetségi kapitánynak a selejtezőtorna előtt.

2024. április 10. 08:19

Fotó: MKSZ Facebook/Kovács Anikó

Mint ismert, április 11. és 14. között a debreceni Főnix Arénában szállhat harcba női kézilabda-válogatottunk az olimpiai részvételért. A három ellenfél Japán, Svédország és eredetileg Kamerun lett volna, de a legfrissebb hírek szerint az afrikai ország válogatottja két nappal a torna rajtja előtt közölte, hogy mégsem tud részt venni a kvalifikáción, távolmaradása miatt pedig Nagy-Britannia a beugró. A selejtezőtorna első két helyezettje vehet részt a játékokon.

Ez még viccnek is rossz: egy nappal a rajt előtt Golovin Vlagyimir és stábja most dobhatja a kukába a kameruniak elleni felkészülést, terveket és taktikát – és kezdheti elölről az elemzést.

Valljuk be, mivel az afrikai ország eleve csekély esélyekkel indult volna harcba az ötkarikás kvótáért, a távolmaradásuk ténye nem rengeti meg alapjaiban a sportágat, de a profizmus hiányára akkor is felhívja a figyelmet. Két nappal egy olimpiai helyekről döntő torna rajtja előtt...

Az olimpiai selejtezőtornán részt vevő csapatok: Svédország (vb-4.), Magyarország (vb-10.), Nagy-Britannia (szabadkártyás), Japán (ázsiai olimpiai selejtező 2. helyezettje).

Kamerun már a rajt előtt kiesett

Nézzük a tényeket: a Kameruni Kézilabda Szövetség az utolsó pillanatban jelezte a nemzetközi szövetségnek (IHF), hogy nem tudja megoldani női válogatottja Magyarországra utaztatását, így az afrikai együttes nem lép pályára Debrecenben. Az IHF közleményében kiemeli, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség, a magyar Külgazdasági- és Külügyminisztérium, valamint a nemzetközi diplomáciai szervek erőfeszítései ellenére sem tudta megoldani Kamerun az Európába való utazását, és más afrikai csapat sem tudta átvenni az Afrika-bajnokság ezüstérmesének helyét, így az IHF végrehajtó bizottsága szabályainak megfelelően szabadkártyát adhatott a selejtezőre. A szervezet Nagy-Britannia női válogatottját kérte fel az indulásra, amely a felkérést elfogadta.

A debreceni olimpiai selejtező programja:
április 11. csütörtök, 15:30
Magyarország–Nagy-Britannia
április 12. péntek, 18:00
Magyarország–Svédország
április 14. vasárnap, 19:15
Magyarország–Japán
A csoport első két helyezettje jut ki a párizsi olimpiára.

 

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:12
🍓 ️ ­­A­ ­­d­ö­g­­­ö­s­ ­l­­­á­­­n­­­y­o­­k­­ ­­­v­­­á­­­r­­n­­a­k­­ ­­­r­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­.­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­𝗨­𝗡
zolka50-52
2024. április 10. 17:28
Az angolok nem lehetnek akadály. Alig van kézilabdájuk.
Tommaso
2024. április 10. 15:34
Az a rossz vicc, hogyan képesek ilyen sikeresen lobbizni az angolok. Mikor vagy tiz csapat nagyobb joggal vehetne részt a selejtezőmeccseken. Mert mindegyik gólokkal jobb a briteknél.
Búvár Kund
2024. április 10. 13:56
Pont azért kaphattak a britek "szabadkártyát" mert kurvára semmi beleszólásuk nem lesz a továbbjutásba, hisz meg sem izzasztják egyik csapatot sem. Épp ezért választották őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!