Benyújtja fellebbezését a Budapest Honvéd

2019. augusztus 06. 12:39

Eljárás indult a magyar csapat ellen is.

2019. augusztus 06. 12:39

A Budapest Honvéd már kedden fellebbezést nyújt be az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hétfői döntésével szemben, amelyben elutasította a klub óvását, amit a román Craiova elleni, múlt csütörtökön rendezett Európa-liga selejtezőn történt botrányos események miatt adott be.

Mendelényi Dániel klubtulajdonos a keddi sajtótájékoztatón kiemelte: nem adják fel a jogi harcot, és bár nem kizárt, hogy „ezt a mérkőzést nem a Budapest Honvéd nyeri meg”, de attól még igazuk lehet. „Szeretnénk továbbá elérni, hogy a Craiova súlyosabb büntetést kapjon” – mondta.

A román csapatnak 60 ezer eurót kell fizetnie, illetve három nemzetközi hazai mérkőzését zárt kapuk mögött kell játszania. Kun Gábor ügyvezető igazgató közölte: a Honvéd ellen is eljárást indítottak szurkolói rigmusok miatt.

(MTI)

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OrangeOrder
2019. augusztus 06. 15:04
Na, a végén még tényleg minket fognak elmeszelni, a Krajova meg megússza szektorbezárással. A románoktól amúgy nem várok mást, és mi se vagyunk szentek. Az UEFA se nagyon lepett meg, de most azért felperzselném őket, mert tényleg bármit megtehetnek ellenünk.
balbako_
2019. augusztus 06. 14:07
Végig kell csinálni.
Takita
2019. augusztus 06. 14:00
Fellebbezzenek, és kiáltsák világgá: ami ott történt fair play megcsúfolása! A románok ugyanis új csodafegyvert vetettek be a footballban: az ellenfél teljeskörű megfélemlítését. Neve Metoda romanaesca. Érdekes és jellemző ez a kreativitás. A metoda romanaesca szinte a Honvéd egész Crajova-i tartózkodása során működött. A szállás elötti éjszakai randalirozás, a trianonozó és szidalmazó kórusok, a kritikán aluli durvaság, a bíró majdnem lelövése, a csendőrség lincselési fenyegetése (!)mind része a módszernek. Ha a FIFA vagy az UEFAnem lép közbe ez világszerte gyakorlattá válik mindazon fogadó városokban, ahol a hatóságok cinkosai lesznek az ilyen,a megfélemlitésen alapuló sportszerűtlenségnek. Nem igaz, hogy egy profi csapatnak ezt tűrnie kell. Az életveszély bejelentése, az a határ, amikor bármilyen sportesemény azonnal abba kell hagyni.
hini
2019. augusztus 06. 13:23
ebből jól kijönni nem lehet! gyenge a sportdiplomáciánk,sajnos!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!