Ukrajna vereségében reménykedik a holland EP-képviselő

2024. április 15. 16:53

A politikus egy olyan YouTube-csatornának nyilatkozott, amelyet több hatóság is orosz propagandistaadónak nevezett.

2024. április 15. 16:53

Nyitóképen Marcel de Graaff, holland jobboldali törvényhozó. Fotó: EMMANUEL DUNAND / AFP

A POLITICO nemrég górcső alá vette a Voice of Europe című YouTube-csatorna mintegy 50 videóját. 

A monitorozás során kiderült, hogy hogy az Európai Parlament 16 képviselője került valamilyen formában kapcsolatba a csatornával. Mindannyian jobboldali pártok politikusai, írja a brüsszeli portál.

„Az ukrajnai civilizáció veszíteni fog”

„Ha ez egy civilizációs háború, remélem, hogy az ukrajnai civilizáció veszíteni fog” – erről Marcel de Graaff, holland jobboldali törvényhozó nyilatkozott még tavaly ősszel a YouTube-csatorna műsorában.

Egy másik jobboldali politikust is idéztek. Maximilian Krah korábban arról vélekedett másik négy résztvevő jelenlétében, hogy

Ukrajnának demilitarizált ütközőzónává kell válnia”

A vitát a már említett Voice of Europe szervezte, amelyről a cseh és belga hatóságok márciusban azt mondták, hogy az orosz propaganda és dezinformáció fedőszervezete. A Politico itt megjegyezte, hogy a cseh hatóságok a csatorna két vezetőjét szankcionálták, akik közül az egyik „Vlagyimir Putyin orosz vezető régi barátja, Viktor Medvedcsuk ukrán oligarcha”.

A csatorna azonban ezeket az értesüléseket egy hosszú, X-en közzétett bejegyzésében alaptalannak nevezte. „A globalista médiát hibáztatta, amiért vad spekulációkat és abszurd vádakat terjesztett orosz kapcsolatairól” – írta a brüsszeli lap.

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:10
🍓 ️ ­­A­­ ­d­­­ö­g­­­ö­­s­ ­­­l­­­á­­­n­y­o­­­k­ ­­v­á­­r­­n­­­a­­k­­­ ­r­­­á­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­.­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­𝗨­­𝗡
backsplash
2024. április 16. 09:39
Mondjuk már minden csatorna orosz propagandát nyom, ahol nem az ukronáci propit tolják. Csak nézek a facebook-on, úgy nyomják a hadi propagandát, mintha Oroszország állna vesztésre a fronton.
Hang
2024. április 16. 07:46
Végre valaki kimondja a többség véleményét......
vapepe
2024. április 16. 07:33
Az Egyvélemény Bizottság állásfoglalását hallottuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!