Ukrajna neonáci orosz futballhuligánokat alkalmaz Putyin ellen

2024. április 03. 06:42

Igen, jól olvasta, mégis vannak „jó nácik és rossz nácik”.

2024. április 03. 06:42

Nyitókép: Képernyőfotó

A Politico arról ír, hogy Ukrajna szélsőjobboldali orosz „rosszfiút ölel magához, hogy felvegye a harcot Putyinnal szemben”. Hozzáteszik, hogy Németországban Denis Kapusztyint a legfőbb neonácinak nevezik, és a háborúban játszott szerepe „kétélű kard Kijev számára”. 

Mi vagyunk a rossz fiúk, de az igazán gonosz fiúkkal harcolunk”

 – okoskodik Kapusztyin.

Egyelőre Ukrajna hajlandó mindezt elfogadni, írják. Kijev úgy látja, hogy orosz harcosként, aki idén és tavaly is ukrán területről Oroszországba irányuló, figyelemfelkeltő félkatonai rajtaütéseket vezetett, Kapusztyin a szövetséges szerepet játszhatja Vlagyimir Putyin orosz elnökkel szemben.

Hangsúlyozzák: a német hatóságok szerint Kapusztyin – akit sokan Gyenyisz Nyikityin néven ismernek – az egyik legbefolyásosabb neonáci aktivista az európai kontinensen, és 

a lap szerint ez „isteni áldás az orosz propagandistáknak”,

akik ukrajnai inváziójukat Kijev „nácimentesítésére tett kísérletként próbálják szépíteni”.

Kapusztyin szélsőjobboldali (értsd, valóban náci, nem úgy mint egyes közép-európai vezetők, akikre ugyanezt a szót – »far right« – használják a nyugati médiumok, köztük a Politico is! – a szerk.) 

ruházati termékcsaládot vezet, amely idegengyűlölő képekkel és náci szimbólumokkal díszített pólókat és sapkákat árul.

Kapusztyin ugyanakkor vitatja a neonáci címkét, és szinte kötekedve megjegyzi egy interjúban, hogy egyetlen pólójára sem tesz horogkeresztet, mintha ez bármit is bizonyítana.

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:15
🍓 ️ ­A­ ­­d­­­ö­­­g­ö­­s­ ­­l­­­á­n­y­­o­k­­­ ­v­­á­­r­n­a­­­k­­­ ­r­­á­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­.­­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
Patika
2024. április 03. 11:55
Mi vagyunk a rossz fiúk, de az igazán gonosz fiúkkal harcolunk” ---akkkor válogassátok meg egymást mielőtt összeálltok harcolni...
baronet
2024. április 03. 10:26
Még nagypofájuk van. De nem számit ez ott, darab-darab, majd mennek a levesbe ők is.
Rodolfo
2024. április 03. 09:30
Gyenyisznek nem kell horogkeresztet rajzolni magára, a ruszkik így is le fogják szedni őt és a haverjait. Aki meg ilyen náci cuccokat vásárlók magának, annak a bútor anyját.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!