„Ma már a NATO minden tagországából tartózkodik katonai személyzet Ukrajnában” – állítja az észt védelmi miniszter

2024. április 01. 21:43

Hanno Pevkur a francia elnök korábbi, nagy port kavart kijelentéséről is szót ejtett.

2024. április 01. 21:43

Hanno Pevkur észt védelmi miniszter kijelentette, hogy a NATO katonái nem fognak harcolni Ukrajnában, de kiképzési feladatokat végezhetnek – olvasható az Unian cikkében. Elmondása szerint a szövetség minden tagállamának van már katonai személyzete Ukrajnában, 

mégpedig katonai attasék és olyanok, akik nem állandó jelleggel vannak ott.

Pevkur emellett reagált Emmanuel Macron francia elnök legutóbbi kijelentéseire is, amelyek a csapatok esetleges Ukrajnába küldésére vonatkoztak. A miniszter hangsúlyozta, hogy a francia vezető a kiképzés területére utalt. „Ukrán katonákat képezünk ki az Egyesült Királyságban, 1500 ukrán már kiképzésben részesült Észtországban és még több Lengyelországban. A kérdés az: megtehetnénk-e ugyanezt Ukrajnában, hogy felgyorsítsuk a kiképzési folyamatot, hiszen minden határátkelés időbe telik. Ez azonban nem jelenti azt, hogy európai katonák fognak harcolni az ukrajnai lövészárkokban” – magyarázta a politikus.

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:15
🍓 ️ ­­­A­ ­­­d­­ö­g­­­ö­­s­­ ­l­á­n­y­o­­k­­­ ­­v­á­r­­n­­a­k­­ ­­­r­á­­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­­.­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
egy genetikusanalattvaló
2024. április 02. 09:02
Észtország 1,349 millió lakosával az az ország, aminek még a légterét is más NATO tagországok vadászgépei védik. Szárazföldi hadereje 2300 fő. Lakosságának 25-28%-a orosz. Védelmi miniszterének kijelentését kezeljük az ország katonai képességeinek megfelelően. Nehogy már ők mondják meg, hogy mások mit tegyenek vagy ne tegyenek a NATO tagországok közül. Továbbá ne nyilatkozzanak a NATO nevében hazugságokat!
Krupp Skya
2024. április 02. 07:48 Szerkesztve
Ukrajnának a kihaláshoz igen nagy szüksége van a NATO tanácsaira. HAJRÁ NATO!
Majdmegmondom
2024. április 02. 07:34
Ez az az Észt, akinek nem osztottak észt???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!