Felrobbant Moszkvában egy ukrán kollaboráns terepjárója – kórházba került a merénylet után

2024. április 12. 17:55

Az SZBU korábbi munkatársára árulóként tekintenek hazájában.

2024. április 12. 17:55

Fotó: X-videó/képmentés

Felrobbant az Ukrán Biztonsági Szolgálat egykori tisztjének Vaszil Prozorovnak a terepjárója Moszkvában – írják az ukrán források. Az SZBU korábbi munkatársára árulóként tekintenek hazájában, miután évekkel ezelőtt Oroszországba költözött, illetve már korábban is, 2014 óta együttműködött az orosz biztonsági szolgálatokkal, bizalmas információkkal szolgált számukra.

A Toyota Land Cruiser Prado akkor robbant fel, amikor a sofőr elfordította a kulcsot a gyújtáskapcsolóban. Prozorovot lábsérüléssel szállították kórházba.

A feltételezések szerint egy pokolgép robbanhatott az autóban, de olyan vélemények is napvilágot láttak, hogy egy föld alatti gázcső kitörése okozta a detonációt. Az esetet mindenesetre vizsgálják a hatóságok.

 

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:11
🍓 ️ ­­­A­­­ ­d­­ö­g­­ö­­­s­­­ ­­­l­­á­n­­­y­o­­k­ ­­v­á­r­­n­­a­­k­ ­r­­­á­­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­.­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­.­­𝗙­𝗨­­­𝗡
masikhozzaszolo
2024. április 13. 17:07
Tetőtéri kórterem.
Himiko
2024. április 13. 07:26
Ukrán sajtóban megjelent, cikkben videó megosztva a robbanásról. Véletlenül arra járt valaki aki felvette és elküldte nekik. videó: https://t.me/breakingmash/53396 cikk: https://www.kyivpost.com/post/31048 "A 48 éves Prozorov 2018-ig az SZBU tisztje volt, amikor Oroszországba disszidált. Egy 2019-es moszkvai sajtótájékoztatón azt mondta, hogy "ideológiai okokból" együttműködött Oroszországgal, és információkat adott át Ukrajna Donyec-medencei terrorellenes műveleteiről Moszkva 2014-es részleges annektálását követően. Ugyanezen esemény során Prozorov azzal vádolta az SZBU-t, hogy "titkos börtönt" épített Mariupol közelében, és azt állította, hogy Ukrajna volt a felelős a Malajziai Légitársaság MH17-es járatának 2014. július 17-i lelövéséért. Igor Girkint, egy volt orosz hírszerző ügynököt és két másik bűntársát bűnösnek találta a repülőgép elleni támadásban egy holland bíróság 2022-ben."
2024. április 12. 21:15 Szerkesztve
Számomra igen egyértelmű a sofőrülése alá az alvázra helyezett robbanótöltet. Világosan látszik a fémajtók aljának erőteljesebb kihajlásaiból. A hátra felé gyengülő vonalakból. Ha gáz lett volna az nem különbözteti meg az alsó zónát a felette levőtől. A gáz ugyanis a rendelkezésére álló teret egyenletesen tölti ki és az ajtókat is ennek megfelelően roncsolja. Az pedig hogy épp ennek az Ukrajnát elhagyónak az autóját találták meg nyilván nem véletlen. Ebből is látszik a polgár-terrorista hozzállása az ukránoknak....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!