Az ukránok újabb nagyszabású ellentámadásra készülnek

2024. április 10. 08:15

Az ukrán álláspont szerint Putyin azért akarja befagyasztani a háborút, hogy felkészüljön egy újabb támadásra.

2024. április 10. 08:15
Russian Air Strikes Destroy World's Largest Aircraft In Ukraine

Nyitókép: Alexey Furman/Getty Images

Egy a Bildnek adott interjúban árulta el Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, hogy jelenleg épp egy újabb ellentámadás tervén dolgoznak – írta meg az Index.

Igen, van tervünk az ellentámadásra. Biztosan győzni fogunk. Nincs alternatívánk”

– mondta az ukrán elnök. 

Zelenszkij szerint az ukrán fegyveres erőknek elsősorban most modern fegyverekre van szüksége, többek között az Egyesült Államoktól. Álláspontja szerint Putyin azért akarja befagyasztani a háborút, hogy felkészüljön egy újabb támadásra.

„Igen, Oroszországnak több embere és több fegyvere van. De a Nyugatnak is vannak modern fegyverrendszerei. Tehát bizonyos technológiákat fogunk kapni. És ha tovább növeljük a termelést, ha megkapjuk az engedélyeket a partnereinktől, akkor nem az emberek számától, hanem a fegyverek minőségétől függ majd a győzelmünk” – tette hozzá Zelenszkij.

Vlagyimir Putyinnal és a béketárgyalásokkal kapcsolatban azt mondta, hogy „nem bízhatunk benne... mindenben meg tudunk állapodni, de a kérdés az, hogy betartja-e azt” – fogalmazott. 

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:12
🍓 ️ ­A­­ ­­­d­­­ö­­g­ö­­­s­ ­l­á­­­n­­­y­o­­k­­ ­­­v­­­á­r­n­a­­k­ ­r­á­­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­.­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­.­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
Bobek5
2024. április 12. 13:24
Ja, én is készülök megnyerni a lottó 5-öst, de ha addig kéne féllábon állnom, nem lennék lelkes.
No comment no cry
2024. április 10. 13:18
"Putyin azért akarja befagyasztani a háborút, hogy felkészüljön egy újabb támadásra" Mert most nem támad, mi? Azért húzódik a front Avgyijivkától már 10 km-re nyugatra. https://storymaps.arcgis.com/stories/36a7f6a6f5a9448496de641cf64bd375
remi
2024. április 10. 12:50
Nagyszabású zellertámadást tervezni azt könnyű, nagyjából egy terepasztal vagy egy jó nagy fekvő monitor kell hozzá aztán máris lehet jól tologatni a talán létező, talán nem létező hadosztályokat ide-oda, ez a rész gitlernek is elég jól ment, még az utolsó 1-2 hétben is. Az mondjuk nem lenne lényegtelen, ha a harctéri valóságot is figyelembe vennék, de ahogy nézem pár csík után pöcszongorszkíjnak ez nem erőssége. Amúgy kisszabású zellertámadások naponta indulnak, az elveszett pozíciókat általában rögtön megpróbálják visszafoglalni, aztán van amikor sikerül, van amikor meg (gyakrabban) nem. A normálisabb hohol csatornákat nézve a napi 500 méter az mostanában megvan, igaz nyugat felé, de a kokainbohóc az irányt nem mondta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!