Dicsérő szavak Amerikából: Orbán elkerülte az európai összeomlást hazájában azzal, hogy elutasítja a migrációt

2024. március 12. 11:12

Ezzel mind az erőszakot, mind a társadalmi katasztrófát távol tartotta Magyarországtól a kormányfő.

2024. március 12. 11:12
null

Nyitókép: Johanna Geron / POOL / AFP

***

Fred Fleitz, a Center for American Security for America First Policy Institute alelnöke a Newsmaxnek adott nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy Donald Trump és Orbán Viktor egyaránt kulcsfontosságúnak tartja a bevándorlás problémáját.

Fleitz részt vett Trump és Orbán találkozóján a volt elnök floridai rezidenciáján. Szerinte Orbán Trump közeli szövetségese, és a két konzervatív vezető politikája között sok a hasonlóság. Orbán határozottan elveti a migrációval kapcsolatos uniós álláspontot, ezért

Magyarország egyelőre elkerülte az erőszakot és a társadalom szétesését, ami Nyugat-Európában zajlik. 

Fleitz szerint egy ilyen találkozó egy hivatalban lévő miniszterelnök és egy volt amerikai elnök között nagyon szokatlan, és ami még szokatlanabb, hogy Orbán nem is törekedett találkozni Joe Biden elnökkel amerikai látogatása során.

Egyesek azt állítják, hogy ezzel Orbán beavatkozik az amerikai politikába, de az amerikai kormány kiközösítette Magyarországot, ezért a magyar kormányfő szeretné, ha novemberben vezetőváltás történne a Fehér Házban.

Ezt is ajánljuk a témában

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a Mandiner.hu számára.

 

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
irmag2
2024. március 12. 18:47
Nahát, vannak tisztán látó és mélyen, a tények szerint, gondolkodó amerikai emberek is!
orokkuruc-2
2024. március 12. 18:47 Szerkesztve
ptrfarkas43 2024. március 12. 15:15 Közben szabadesésben a forint, pár óra múlva átviszi a 400-at, egy hét múlva az 500-at. .. na, lássuk, te szarállat!
ptrfarkas43
2024. március 12. 15:15
Közben szabadesésben a forint, pár óra múlva átviszi a 400-at, egy hét múlva az 500-at.
polárüveg
2024. március 12. 14:55
Tisztelt files32 14:34! Érdekesnek találom, hogy egy magyar ember, egy akkor volt, ma pedig működő kormányfő elleni valahai titkosszolgálati sikeres akciót emleget. Ez ugyanis elmaradhatatlan kérdéseket vet fel . Tisztelettel!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!