A lengyelek már koalíciót hoznának létre Magyarország ellen

2024. február 07. 10:48

Az Oroszország elleni háborúra készülő védelmi miniszter szerint Magyarországnak a török döntés után azonnal hozzá kellene járulnia Svédország NATO-csatlakozásához.

2024. február 07. 10:48

Wladyslaw Kosiniak-Kamysz lengyel védelmi miniszter egy koalíció létrehozására szólított fel, amely nyomást gyakorolna Magyarországra, hogy azonnal járuljon hozzá Svédország NATO-csatlakozásához – írja a PAP hírügynökség.

A miniszterelnök-helyettes – aki már egy Oroszország elleni háborúra készül – úgy véli, a ratifikáció Európa és a világ biztonságának alapvető kérdéséről, valamint a NATO északi szárnyának megerősítéséről szól.

A magyaroknak azonnal hozzá kellene járulniuk Svédország NATO-csatlakozásához a törökök kedvező döntését követően

– jelentette ki a lengyel politikus, nem törődve azzal, amit többek között Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója mondott a Mandinernek, azaz nincs összefüggés a magyar és a török döntés között.

Érdemes egy koalíciót összeállítani, amely nyomást gyakorolna Magyarországra a döntés mielőbbi meghozatalára

– folytatta a védelmi miniszter, aki nem tudja elképzelni, hogy Magyarország hosszú távon blokkolja a ratifikációt, hiszen a késlekedés szerinte a NATO minden tagjának árt.

Aligha véletlen, hogy a lengyel miniszterelnök-helyettes előtt egy név nélkül nyilatkozó magas rangú tisztviselő is azt mondta a Politicónak: Németország nyomást akar gyakorolni Magyarországra annak érdekében, hogy gyorsítsa fel Svédország NATO-tagsági kérelmének jóváhagyását

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/John Thys

Összesen 321 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
letsgobrandon-2
2024. február 13. 10:22
Molotov -Ribbentrop
numero1-2
2024. február 09. 00:30
Nekünk nem fontos🤣jol elvagyunk itt középeuropában.nem akarunk háboruzni senkivel. Saját népunk vesz kőrbe trianon miatt🤣🤣🤣🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰oroszokkal nincs bajunk jo üzleti partner. Ahoz hogy minket megtámadjon valaki ahoz más nemzeten keresztül kell gázolni hogy eljussanak hozzánk mi senki mi sem akarunk senkit megtánadni . Szoval . Ez igy jo ahogy van. Alapbol mire jo a svédek nekünk ? Mi hasznunk van belőllük?? Nekünk aztán teljesen mindegy . 🤣🤣🤣🤣
Saksafar
2024. február 08. 11:24
Én meg azt javasolom, hogy édesanyád ellen hozzál létre koalíciót. Tudom, hogy nagyon furcsa, de épp attól jó és színes a világ, hogy nem tudunk mindent és mindekit irányítani, kedvünk vagy hülyeségünknek megfelelően.
tarnavszkij-2
2024. február 08. 07:08
Ha szuverén elnõk lenne csóri Orbán. De csak azt meri tenni, amit Vlagyimir enged neki. Ne bántsátok, nem a maga ura.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!