Baljós kijelentést tettek a britek – fegyverkezni kell, mert újabb háborúk jöhetnek

2024. január 17. 20:59

A brit védelmi miniszter szerint öt éven belül új harcszínterek nyílhatnak, többfrontos háborúra kell felkészülni.

2024. január 17. 20:59

„A Nyugat már nem a hidegháború utáni időszakot éli, hanem egy új, háború előtti korszakban van, amelyben már csak korlátozott idő áll rendelkezésre a konfliktusokra való felkészülésre és az azoktól való elrettentésre” – kongatta meg a vészharangot Grant Shapps brit védelmi miniszter hétfőn, a Lancester House-ban elmondott beszédében.

Shapps arra is felhívta a figyelmet, hogy „Kína jelenleg is figyeli a Nyugat ukrajnai jelenlétét, hogy lássa, elveszíti-e a türelmét a kijevi kormány és annak finanszírozásával kapcsolatban” – hangzott el az Egyesült Királyság NATO-szövetségeseknek szóló nyilvánvaló felhívásban.

A védelmi miniszter azt is hangoztatta, hogy többfrontos háborúk jöhetnek, 

ezért jelentős katonai beruházásokra van szükség

– idézte a Breitbart.

A tárcavezető így fogalmazott: „itt az ideje, hogy minden szövetséges és demokratikus ország a világon gondoskodjon arról, hogy a védelmi kiadások is növekedjenek. (...)

Öt éven belül több hadszíntérrel nézhetünk szembe: köztük Oroszországgal, Kínával, Iránnal és Észak-Koreával”.

„A Nyugat nem hagyhatja cserben Ukrajnát”

Shapps hozátette: „Az idealizmus korszakát felváltotta a kemény realizmus időszaka”.

A miniszter arról is szólt, hogy rövid távon a Nyugat „nem hagyhatja cserben Ukrajnát, mivel ezzel Putyin invázióját győzelemmel jutalmazná, és azzal világszerte a gyengeség jelét mutatná”.

Azonban nemcsak a brit védelmi miniszter tett az elmúlt időszakban vészjósló előrejelzéseket. Kaja Kallas, Észtország miniszterelnöke hétfőn azt állította, hogy a NATO-nak „három-öt éve van arra, hogy felkészüljön egy, magát a NATO-t érő orosz támadásra”.

Svédország pedig a múlt héten figyelmeztette arra at állampolgárait, hogy készüljenek fel a háborúra – írta a lap.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2024. január 18. 09:45
"powerage 2024. január 17. 21:34 Egyáltalán, kit akarnak az új fegyverekbe tenni? Már a mostani flottájukhoz sincs elég ember. " Talán jobb is, ha kivonják, mikor a Trident nukleáris ballisztikus rakétahordozó atomtéjéikben a reaktorteremben találtak olyan csavarokat, amiket beletörtek a menetbe valakik, majd ragasztóval visszaragasztották...
polárüveg
2024. január 18. 08:54
Az angolszász orwelli újbeszél magyarra fordítva: "Fegyverkezésre kell költenünk, mert új háborúkat akarunk kirobbantani az extra profitért..."
HuCon1
2024. január 18. 08:49
Az USA láncos kutyája elszabadult.
Johogy
2024. január 18. 08:15
Igen rohadek britek, ha ti meg a gazdatok haborut akar, akkor haboru lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!