Újabb akadály gördült el Putyin elől – gyors léptekkel halad a győzelem felé

2023. november 14. 19:13

A 71 éves vezető várhatóan 2024 márciusában indul egy újabb ciklusra, bár hivatalos bejelentés még nem történt.

2023. november 14. 19:13
PUTYIN, Vlagyimir

Vlagyimir Putyin orosz elnök jóváhagyta az elnökválasztásról szóló törvény módosításait, amelyek új korlátozásokat vezetnek be a médiaközvetítésekre – olvasható a Kyiv Independent oldalán.

A 71 éves vezető várhatóan 2024 márciusában indul egy újabb ciklusra, bár hivatalos bejelentés még nem történt. 

A törvény mostantól csak a bejegyzett médiumokkal munkaszerződésben álló újságírók számára engedélyezi a választási bizottsági ülésekről való tudósítást.

„Csak azok készíthetnek majd fotókat és videókat a szavazóhelyiségekben, akiknek az Orosz Föderáció jogszabályai szerint erre joguk van” – áll a törvényben. Ha egy szavazóhelyiség katonai egység területén van, csak akkreditált újságírók filmezhetnek, akiknek az egység vezetőjétől engedélye van. Ez valószínűleg megakadályozza, hogy független újságírók a közelgő elnökválasztás nagy részét nyomon kövessék – írták.

A törvény azt is kimondja, hogy a Központi Választási Bizottság elhalaszthatja a választást, ha annak „előkészítése és lebonyolítása veszélyt jelent az oroszok életére és egészségére” 

A „blokkolt erőforrásokon” történő választási kampányolás is tilos, utalva a tiltott közösségi médiahálózatokra, mint például a Facebook és az Instagram, bár sok orosz továbbra is VPN-en keresztül fér hozzá az oldalakhoz.

A törvény mostantól előírja, hogy a Központi Választási Bizottság megváltoztathatja a választási eljárást azokon a területeken is, ahol hadiállapotot hirdettek.

Nyitókép: MTI/AP/Pool/Szputynik/Kreml/Pavel Bednyakov


 

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Falióra tábornok
2023. november 14. 23:43
A törvény azt is kimondja, hogy a Központi Választási Bizottság elhalaszthatja a választást, ha annak „előkészítése és lebonyolítása veszélyt jelent az oroszok életére és egészségére” ---------- nem hallom a fidesztálib incelkórust jajgatását, hogy ez mennyire nem demokratikus.
Tommaso
2023. november 14. 22:49
Amikor Csigorin vesztésre áll, mindig hazudik egy újabbat, egy még ótvarosabbat. Most Ukrajnáról állitja azt, hogy "ott nincsenek demokratikus választások. Bezzeg Oroszországban!" Nem minősitem ezt az aljas ruszki ügynököt, megteszi helyettem a saját, primitiv hsz-e is.
Kozmosz
2023. november 14. 22:49
Trumppal együtt helyére teszik a világot.
Tommaso
2023. november 14. 22:46
2024-ben a tervek szerint az OROSZ GDP 35%-a forditódik hadikiadásra. Ez BRUTÁLIS életszinvonal csökkenést jelent. Hiszen a többi ország, és békeidőben az oroszok is, "csak" 2-3 %-ot fordit(anak) erre a célra. Ettől még nincs kétség, az orosz nép éppúgy megszavazza diktátorát, mint a szintén félrevezetett magyar. Csak négy fal közt anyázzák a tönkretevőjüket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!