Orbán Viktor egy „politikai állat” a korábbi cseh miniszterelnök szerint

2023. október 10. 09:00

Vladimir Spidla korábbi cseh kormányfő szerint Orbán Viktor és Robert Fico között nincs mély kötelék, és teljes konszenzusra sem juthatnak, de szituációs koalíciókat biztosan kialakítanak, mert nagyszerűek az ösztöneik és tudják, hogyan kell keményen harcolni.

2023. október 10. 09:00

„Nincs kétségem afelől, jó politikusok abban az értelemben, hogy képesek bizonyos szituációs koalíciókat kialakítani” – mondta a Lidovkynak adott interjújában Vladimir Spidla korábbi cseh miniszterelnök, amikor arról kérdezték, milyen viszony alakulhat ki Orbán Viktor és a szlovák választásokon nyertes Robert Fico között.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kohán Mátyás

Mandiner

Idézőjel

A magyar jobboldal nem imádja Ficót – csak képes elszámolni kettőig.

Vladimir Spidla úgy véli, ha a magyar politikában megjelenik a „nosztalgia” Nagy-Magyarország iránt, akkor nem juthat teljes konszenzusra Orbán és Fico, de országaik érdekében biztosan megtalálják majd több kérdésben is a közös hangot.

Szerinte nincs mély kötelék a két kormányfő között:

Naivitás azt hinni, hogy van. De ők olyan politikusok, akik tudják, hogyan kell keményen harcolni, amolyan „politikai állatok”. Nagyszerű ösztöneik, megérzéseik, képességeik vannak.

Úgy tekintenek majd egymásra, mint jelenségre, amelyet ki lehet használni.”

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Orbán Viktor hivatalos Facebook-oldala

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax-2
2023. november 02. 06:09
A CSEHBŐL--SZÁNDÉKOLTAN ÉS TUDATOSAN--HIBÁSAN MAGYARRA FORDITOTT "POLITIKAI ÁLLAT" TERMINUS ( A VALÓSÁGOSAN ELHANGZOTT ÉS IRIGYKEDVE DICSÉRŐ: "POLITIKAI NAGYVAD" HELYETT) EGY CÉLZATOSAN HASZNÁLT, TEHÁT TUDATOS KOMMUNIKÁCIÓS "BALLIB TRÜKK", a hazai, szokásos balliberális becsmérlő-lejárató-alpári nyelvezet igényének megfelelően....ISMERJÜK AZ ILYEN "FIGURÁT"!!!
Reszelő Aladár
2023. október 11. 17:59
Pedig van kötelék, bizonyos vélemények szerint a mai Szlovákia elhelyezkedése megegyezik a Felvidékkel. Amúgy meg nincs is szebb, amikor a kizárólag érték alapon politizálók megpróbálják megérteni, hogy olyanok is tudnak együttműködni, akik amúgy a világ bizonyos dolgaiban nem értenek egyet.
Beszélgető
2023. október 11. 11:54
Bölcs uhu
Verdbenekhy
2023. október 10. 15:38
Ne sértegessük az állatokat...!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!