Kiakadtak a szlovákok Fico miatt, Szijjártó Pétert emlegetik

2023. október 20. 10:03

Szlovákiában állítólag nagy port kavart, hogy Robert Fico ideiglenesen átveszi a külügyi tárca irányítását, mert nem talált megfelelő politikust a pozícióra – egyes vélemények szerint a helyi Szijjártó Péterre lenne szüksége az új kormányfőnek.

2023. október 20. 10:03
FICO, Robert

A szlovák diplomáciai közösséget feldúlta a hír, hogy a külügyi tárcát ideiglenesen Robert Fico vezeti, mert az új miniszterelnök nem talált olyan tapasztalt diplomatát, aki az ő hazafisággal fűszerezett szlovák külpolitikáról alkotott elképzelését vinné keresztül – áll az SME oldalán megjelent véleménycikkben.

Ezt is ajánljuk a témában

Beata Balogová főszerkesztő írása alapján Fico olyan „propagandistát" keresett, mint amilyen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Magyarországon Orbán Viktor mellett, ám ilyen politikust egyelőre nem talált.

Szerinte az új szlovák kormányfő kétségkívül vágyik ugyanarra a nemzetközi érdeklődésre, amit Orbán Viktor élvez, mert annak ellenére, hogy rengeteg kritika éri, mindig figyelmesen hallgatják őt.

A főszerkesztő állítja, Fico soha nem lesz hiteles a nemzetközi diplomáciában, mert csak Orbán Viktort akarja másolni.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felvidéki MAGYAR
2023. október 21. 13:13
Érdekes a főszerkesztö neve. Valami büdös magyarból átvedlett janicsár r.banc! Amolyan ribancka paróka...
Kacorka
2023. október 21. 09:10
Kérje fel Szíjjártót a Szlovákia érdekeinek képviseletére! Eddig is gondolkodhattak volna közösben...ha már 1000 évig egyszer tudott működni.... Eddig is ő intézte az olajat gázt nekik is.
Lajoss
2023. október 21. 06:03
Vigyék Robokutyot…de örökre! :)
csapláros
2023. október 20. 19:19
reciproki 2023. október 20. 18:10 ..."Vigyék,a magyar tolvaj ,kretének száma "... Neked, a renegát lelkisérült disszidensnek magyar és kretén, mert hasznod belőle SEMMI. Mi a fasznak nem rinyálsz azon, bazdmeg, hogy Magyarország az UTOLSÓ az egy főre jutó gazdagok számában és jövedelmeit tekintve és hogy nincs egy kurva darab számú igazi multink sem, mert még a legnagyobb MOL is csupán egy kis közepes méretű kóceráj, hiába övé a pozsonyi Szlovnaft!? Mert egy faszkalap magyar gyűlölő, idegen szívű Júdáspénzes ÜGYNÖK vagy!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!