Vastaps az ukrán nácinak

2023. szeptember 26. 13:08

Kanadában ma két emlékműve áll a Galíciai SS hadosztálynak, és Kanada a II. világháború után ezeket a náci ukránokat örömmel befogadta.

2023. szeptember 26. 13:08
null
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Nemzet

„A Jóisten a legnagyobb rendező, az Ő színháza felülmúlhatatlan, legyen szó akár tragédiáról, akár komédiáról, akár tragikomédiáról.

Most éppen az utóbbiból láthattunk egy felejthetetlen előadást.

Ezt is ajánljuk a témában

Történt, hogy Volodimir Zelenszkij kiment Kanadába, hogy szokásos kijelentő és felszólító mondataival közölje, milyen további támogatásokat követel magának. Kiment ez a rossz ripacs Kanadába, ahol a kanadai szövetségi parlament két házának együttes ülésén mondott beszédet. Jelen volt a kanadai miniszterelnök, a szivárványszínű és a kismackós zoknik nagy kedvelője, a túl sok észtől nem bántott zsúrfiú, Trudeau, s persze a kanadai házelnök, bizonyos Rota úr. No és persze sok-sok meghívott díszvendég

S akkor elérkezett a nagy pillanat, az önmagán túlmutató jelentőségű, szimbolikus nagyjelenet, amikor is nevezett Rota házelnök úr név szerint köszöntötte Jaroszlav Hunka »urat«, bemutatta, mint ukrán–kanadai egykori tisztet, az »oroszok ellen harcoló hőst«. S ezekre a manapság minden fogalmatlan hülyének és idealista fantasztának oly’ kedves hívószavakra felállt az egész kanadai parlament, felállt Trudeau, felállt Zelenszkij, s mindenki vastapssal, ovációval, meghatottan, könnyekkel küszködve köszöntötte Hunka »urat«, aki szemmel láthatóan maga is a pillanat hatása alá került, s 98 éves korát meghazudtolva, könnyes szemekkel csapott többször is ököllel a levegőbe, jelezve, érti az idők szavát, meg hogy persze »Slava Ukraini«, s öregember nem vén ember, a kiskésit neki.

És most ott hagyjuk egy kis időre az állva tapsoló hülyéket, szünetet tartunk két felvonás között, és vetünk egy pillantást arra, ki is ez az »oroszok ellen harcoló hős«, ez a 98 éves »veterán«, ez az »egykori tiszt«, ez a Jaroszlav Hunka.”

Nyitókép: YouTube

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fed74
2023. szeptember 27. 17:21
Nálad nagyobb náci nincs te rohadék! Népszabis komcsi köcsög! Mi nem voltál még te beszédhibás törpe szar? Ja, meg még Putyin szopó köcsög is vagy! Csicska Zsóti!
bagira002
2023. szeptember 27. 01:32
Merkel is részt vett a kitüntetés ceremónián ? Mert ugye a kommunizmus kisöccse a nácizmus.
Genusnextgen
2023. szeptember 26. 22:50
Az apád még ki sem hűlt Zsocika, te meg máris hányod az epét Buksika?
Box Hill
2023. szeptember 26. 20:37
Egy hazafias ukrán Holodomor túlélőnek a Szovjetunió oldalára kellett volna állni ezek után? 1933-ban Sztálin ukrajnai megbízottja, Mendel Hatajevics, aki a gabonabegyűjtési társaság feje volt, büszkén nyilatkozta: "Az ukrán parasztok és kormányunk között kíméletlen harc dúl. Élet-halál harc. Ez az év erőink és az ő ellenállásuk próbája volt. Az éhség megmutatta nekik, ki itt az úr. Milliók életébe került, de a kolhozrendszer egyszersmindenkorra megalapozódott.. A csatát megnyertük!" (2002.03.19, Hartyányi Jaroszlava)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!