A hétvége újabb ukrán sikereket hozott

2023. szeptember 11. 14:07

Túl sokat persze nem kell ebbe belelátni katonailag.

2023. szeptember 11. 14:07
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

A hétvége újabb ukrán sikereket hozott  nem csak Robotyne térségében, hanem Opytne közelében is. Ezek taktikai sikerek – megint csak – de különösen Opytne nem jelentéktelen.
Miért érdekes ez: nos, ez közvetlenül északra van az ikonikus donyecki repülőtértől - ez a csata volt az egyik legkeményebb 2014-15-ben.

Azért is kellemetlen ez az oroszoknak, mert Avdiivka felől tolja el őket. Azt a (hamis) orosz pr toposzt, hogy Donyeck megvédéséről és a Donbasz felszbadításáról szól a háború, erősen gyengíti, hogy az itt elért nem túl nagy ereményeket erodálják az ukránok, azaz megy a nagyváros felé a frontvonal (amit egyébként lőnek az ukránok keményen). Túl sokat persze nem kell ebbe belelátni katonailag, Avdiivka továbbra is egy félig kész zsákban van, csak a zsák most nagyobb lett és a pr hatás meg rossz az oroszoknak.

Más: orosz csatornák szerint Ukrajna hadüzenenet fontolgat – lehet, hogy valamit nagyon nem látok, de ez csak Putyinnak lenne ajándék,  tegyük a pr kategóriába.

Választások: nagyon »meglepő«, de kiválóan szerepelt az orosz állampárt az elcsatolni kívánt területeket. Maradjunk annyiban, hogy szabad választások már sehol sincsenek igazán Oroszországban, főleg nem a négy megyében. A 70+ százalékos eremény jól megy Szobjanyin moszkvai 75%-os eredményéhez. 18-ban Putyin 77%-ot kapott. Úgy látszik ez a 70%+ most a kívánatos, pedig lehetne 80%+ is, de az ugye Lukasenkának nem jött be. A 70% mégis szerényebb tán.”

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Bendarzsevszkij Anton

Facebook

Idézőjel

Ezek a napok valószínűleg úgy vonulnak be az orosz történelembe, mint a modern Oroszország történetének legmanipuláltabb választásai.

Nyitókép: Mátrai Dávid/Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. szeptember 12. 07:21
Szar hohol zsidó propaganda. Hazug is, aljas is, szánalmas is. Pont, mint a zsidó, meg a hohol.
Akitlosz
2023. szeptember 11. 16:10
"Az albán bányászok újabb sikereket értek el a munka frontján." / Tiranai rádió 40-50 éve. /
Boruss Demeter
2023. szeptember 11. 15:33
Hűűű Optyne elfoglalása azért siker, mert így nagyobb lett/lesz a bekerítés Avdiivkánál (azaz az ukránok belesétálnak a bekerítésbe), így katonailag nem kell sokat belelátni, de a PR értéke magas... A jó ég áldjon meg mindenkit ez egy kib..ott háború! Itt semmit se ér amikor címlapra kerülsz, ha közben az utolsó oldalon a halálozási rovatban szerepel a neved.
II.baljoska61
2023. szeptember 11. 15:19
Okoskodnak már megint a hazaáruló muszkaszopó jobbágyok ezerrel...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!