Szlovák lap: a hazug Szijjártó Péter adta le az első lövést a diplomaták háborúja felé

2023. augusztus 07. 12:54

„A normális magyarok érzik, hogy természetes, ha valaki ellenáll a Fidesz propagandájának” – olvasható az SME hasábjain.

2023. augusztus 07. 12:54

Az SME szlovák lap nyomtatott kiadásában megjelent véleménycikke szerint Szijjártó Péter magyar külügyminiszter adta le az első lövést a diplomaták háborúja felé. Miroslav Wlachovský szlovák külügyminiszter nem tudott hallgatni a magyar külügyminiszter azon kijelentését illetően, miszerint az Európai Unió négy évig tartó ukrajnai háborúval számol.

A szlovák miniszter a közösségi hálón keresztül azt üzente a kollégájának, hogy ilyesmiről nem hallott az Unióban, az Unióban senki sem számít négyéves háborúra, és ezt senki sem mondta. Erre egy államtitkár reagált, miszerint Wlachovskýnak úgy tűnik, rövid a memóriája. Mint az SME írja, a függetlenebb, nem fideszes kommentátorok és elemzők Pesten könnyen egyetértettek abban, hogy ők, a magyarok azok, akik szétszedik a V4-et.

„Miniszterük szavai (hazugsága) egyértelműen belföldi fogyasztásra szóltak – Orbán és társai minden kommunikációja belföldi fogyasztásra szól –, és a normális magyarok érzik, hogy természetes, ha valaki olyan mértékben ellenáll a Fidesz propagandájának, hogy diplomáciai háborút indít” – olvasható a lap hasábjain.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

 

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Intel
2023. augusztus 26. 13:19
Szíjjártó nem feltétlenül hazug. Egyszetűen nem diplomata. Nem tud hallgatni olyasmiről amiről kellene. Az a képzete, hogy ha ő kimondja a tutit az figyelemre és elismerésre méltó. Hát nem. Időnként, sőt gyakran, jobb lenne ha nem szószátyárkodna.
llnnhegyi
2023. augusztus 13. 13:03
Izgulnak választások előtt! Mint Balázs Péter, Szentiványi István libbcsikommcsi külügyekért felelősöket! Aztán jön a hatalmas bukta ott is!
Öregsas
2023. augusztus 08. 12:24
Szlovákia az az ország, aki a földjét tőlünk a nyelvét meg a csehektől lopta!
Oldalkosár
2023. augusztus 07. 20:24
"a függetlenebb, nem fideszes kommentátorok és elemzők" A FOS után itt a FOK. Független Objektív Kommentátorok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!