Az orosz offenzív képesség gyenge

2023. augusztus 03. 11:02

Nagy áttörésre egyik oldal sem képes.

2023. augusztus 03. 11:02
null
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Kérdésként felmerült, hogyan halad az orosz offenzíva az Oszkil felé. Leállt, sőt az oroszok területet vesztettek. Az ukránok reagáltak, erősítést küldtek - de ezzel erőket vontak el máshonnan, azaz azt tették, amit az oroszok akartak, nem oda koncentráltak, ami ukrán érdek. Ahogy mondtam pár napja is, ennek az offenzívának stratégiai jelentősége csak akkor lenne, ha kijutnának az oroszok az Oszkilig - az már nem lesz. Az orosz offenzív képesség gyenge - egy pár napra átvették a kezdeményezést, ennyi történt. Négyzetkilométerekben számolni sokat nem jelent, mert nem mindegy, ki-hol halad előre, kevésbé fontos terepen 10 km nem jelent annyit, mint fontos helyen 500 méter. Az oroszok 40km2-t foglaltak el - de továbbhaladás nélkül ez sokat nem ér, egy hídfő mindig nehezen tartható, és hátuk mögött ott a Zserebec.

Ami látszik ma a háború ködén át, az az, hogy nagy áttörésre egyik oldal sem képes. Az oroszoknak kell egy nagyobb mozgósítás még ahhoz is, hogy Donbaszban előre törjenek, ennyi katonával és eszközzel csak az ukrán támadást tudják kivédekezni.

Az ukránoknak most Bahmut környékén lehet esélye egy szimbolikus győzelemre, a város visszavételére - de erre sem látszik most nagy valószínűség.”

Nyitókép: Gian Marco Benedetto / Anadolu Agency / AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Magyarvagyoknemturista
2023. augusztus 04. 06:07
Gyenge oroszok, bukik a zorbán. Még valami libsiszopó demkó?
Tuners
2023. augusztus 03. 19:31
Bírom hogy az ukriszopcsik (Helló Demkó 👋 ) amikor nem jön be az ukráj Bonanzabanzáj offenzíva hirtelen arról kezdenek el hadoválni hogy az orosz offenzív képességek alacsonyak. Demkó basszus, ukeán ellentámadás van (állítólag) Még TV trailer is volt belőle. 😄 Tudod, “🤫” Most hirtelen tényleg nagyon 🤫🤫🤫lett arról. Ennél még az is hitelesebb terelés lenne hogyha bejelentenéd hogy “Az ukrán ellentámadás…. SRÁCOK OTT EGY MADÁR!!!! ☝️☝️☝️Tök szép volt, lehet kakukk” 😃 Demkó, Demkó….
10000bocs
2023. augusztus 03. 15:22
Napi 400 fő az ukránok vesztesége. Miért is kellene az oroszoknak átmenni offenzivába, ha egyszer elég ha hagyják hogy Zelenszkijék a darálóba küldjék először a nyugaton kiképzett alakulatokat, akik után már nem is marad senki aki harcolna az ukrán oldalon? Az oroszok most ott ülnek a kiépített állásaikban, az ukránoknak pedig át kellene szenvedniük magukat az aknamezőkön és a tüzérségi, dróncsapások vonalán hogy egyáltalán harcolni tudjanak az oroszok ellen. Ebben a húsdarálóan az ukránok kivéreznek. Az oroszok elég ha elindulnak akkor, amikor nekik azt jelenti az ő felderítésük, hogy az ukrán élőerő és nyugati technika nagy része elvérzett a hiábavaló ukrán offenzivában. Én legalábbis eddig nem látom az orosz oldalon tavaly összeszedett többszázezer katonát, de azt látjuk hogy az ukrán oldalon összeszedett hatvanezer nagy része már odavan.
connorj
2023. augusztus 03. 14:28
https://m.youtube.com/shorts/WVfZ_b0duys
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!