Tovább provokálják a svédek Törökországot, Erdogan dühös – nem került közelebb a NATO-csatlakozás

2023. június 29. 17:28

A török elnököt feldühítette az újabb koránégetés.

2023. június 29. 17:28
null

Recep Tayyip Erdogan török elnök elítélte Svédországot az újabb stockholmi Korán-égetést követően, és azt ígérte, Törökország nem enged a provokáció vagy a fenyegetés politikájának – írta a Reuters

A török államfő a muszlim áldozati ünnep, az íd al-adhá alkalmából tartott beszédet pártja tagjai előtt. Erdogan szerint

fel kell világosítani a Nyugatot

a véleménynyilvánítás szabadsága és a muszlimok hitének semmibe vétele közötti különbségről. 

Ahogy portálunk is írt róla, Salwan Momika, egy Svédországba menekült 37 éves iraki férfi csütörtökön megtaposta a Koránt, szalonnaszeleteket csúsztatott bele, majd elégette néhány oldalát.

A demonstráció a svéd főváros legnagyobb mecsetje előtt történt mintegy száz bámészkodó jelenlétében. A Korán-ellenes tüntetést a svéd rendőrség engedélyezte.

Az esetet elítélte Hakan Fidan török külügyminiszter is, a politikus szerint

elfogadhatatlan az iszlámellenes tüntetések engedélyezése

a véleménynyilvánítás szabadságának álcája alatt. 

A Reuters úgy látja, a mostani tüntetés még feszültebbé tette a Svédország és Törökország közötti kapcsolatokat, amelyek már így is mélyponton vannak az északi ország NATO-csatlakozása körüli patthelyzet miatt.

***

Erdogant nem hatják meg a svéd erőfeszítések: Törökország továbbra is blokkolja a svéd NATO-csatlakozást!

A svédek szerint viszont ők már eleget tettek az Ankarával kötött megállapodásban vállalt kötelezettségeiknek.

 

 

Nyitókép: TOFIK BABAYEV / AFP

 

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2023. június 30. 06:15
A Svéd parlament figyelmébe: Apró Antal 1956 október 16: Ahol könyvet égetnek ott nemsokára embereket fognak égetni és akasztani.
Alena
2023. június 30. 03:23
Erdogan szimpi....nálam második a sorban,Putin után......harmadik még nincs,talán Ramzan. Milliószor jobb egy muszlim,mint egy trans,vagy buzi ...tanuljuk meg tisztelni másik vallását is,mértékkel.a miénk az első.
-Zsolt-
2023. június 29. 23:55
Magyarországon Európában egyedül háborús veszélyhelyzet és statáriális kormányzás van, közben meg mindent megtesz a magyar kormány, hogy a NATO bővítését és működését szabotálja. Mindezt minden indok vagy haszon nélkül, csak hogy Erdogánnak segítsen haragudni és egy kis baksist kizsarolni a gazdag északiaktól. Meg biztos nagyon a szívén viseli, hogy valaki állítólag Koránt égetett. Az iszlámtól már csak az orosz ortodox egyházat védi jobban. A két illiberális gazdasági zseni a két legmagasabb inflációval próbálja a jobban teljesítőket mondvacsinált indokokkal fejni.
Kivűlálló
2023. június 29. 22:26
Úgy látszik, a svédeknek nem fontos a NATO-tagság....! :D :D Így jártak..!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!