Belobogtatta a lengyel elnök az atomfegyverek telepítését, meglepő, honnan érkeztek erre kritikák

2024. április 25. 09:19

Nem az oroszok felől.

2024. április 25. 09:19
null

Nyitókép: Inter Services Public Relations / Anadolu Agency / AFP. Illusztráció.

Ahogy arról beszámoltunk a hétfői nap folyamán, Andrzej Duda lengyel elnök belebegtette:  Varsó készen áll arra, hogy atomfegyvert telepítsenek Lengyelország területén. Erre az ötletre meglehetősen „meglepő” irányból érkezett kritika a lengyel sajtó szerint, egész pontosan Franciaország és Németország részéről. 

A francia védelmi miniszter, Sebastien Lecornu a Frankfurter Allgemeine Zeitung printben megjelent interjújában beszélt például arról, hogy a nukleáris fegyverek telepítése előtt erről azért komoly tárgyalásokat kell folytatni, ráadásul szerinte ez a döntés ellenkezne az 1997-es NATO-orosz paktummal, amely kimondja, hogy a NATO nem kíván atomfegyver-tárolókat létesíteni az új tagállamok területén (Lengyelország 1999-ben lépett be a szövetségbe). Igaz, Lecornu azt is hozzátette, hogy ezt az egyezményt Oroszország már megszegte azzal, hogy ő maga viszont atomfegyvereket telepített Belaruszba. 

Boris Pistorius német védelmi miniszter szintén magabiztosan nyilatkozott, szerinte semmi szükség új atomfegyver-tárolók telepítésére. 

Európában a NATO ernyője véd minket, amely bizonyítottan működőképes, és megfelelő elrettentő erővel rendelkezik”

– fogalmazott Pistorius. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:14
🍓 ️ ­­­A­ ­d­­ö­­­g­ö­s­­­ ­­­l­­á­­n­­y­­o­­­k­­ ­v­á­­r­­n­­a­k­ ­r­­á­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­.­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­𝗙­­­𝗨­𝗡
fenris
2024. április 26. 10:29
hát Duda sem a legélesebb kés a lengyelek fiókjában...
Patika
2024. április 25. 15:29
Egy valamit még én sem értek... Minek áll prostinak az, aki nem akar dugni? Fest célkeresztet magára az akit attól tart, hogy valaki célbaveszi... Telepít atomot, aki fél hogy kap egyet viszonzásul.
Uztu
2024. április 25. 15:28
Nem szabad ezeknek még mosógépcsipszet sem adni mert valakire kilőnék nagy polák mámorukban
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!