Tovább harcol Orbán Viktor ellen egy román politikus

2022. november 18. 16:27

A magyar kormányfő diplomáciai mentessége okán nem büntethető meg Romániában, Alexandru Muraru azonban fellebbezést nyújt be a döntés ellen.

2022. november 18. 16:27
null

Továbbra is harcol Orbán Viktor ellen a magyar kormányfő tusványosi kijelentései miatt Alexandru Muraru, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Iași megyei parlamenti képviselője – írja a Főtér. 

Célja bebizonyítani, hogy Orbán Tusnádfürdőn tett kijelentései a fajok keveredéséről rasszistának minősüljenek, ilyenformán elfogadhatatlanok  legyenek „az európai értékrendet valló, toleráns Romániában”. Muraru úgy látja, hogy a diszkriminációellenes tanács a kezdetektől fogva védelmezte Orbán Viktort, másrészt különösnek tartja CNCD szerdai döntését, a testület ugyanis egy külön nyilatkozatban elismeri a diszkrimináció tényét, de a hivatalos döntésben arra hivatkozik, hogy nem büntethet.

„A tanácsnak történelmi esélye lett volna, hogy az EU-ban elsőként ítélje el Orbán Viktor elfogadhatatlan, rasszista nyilatkozatát és szélsőséges viselkedését, azonban kihagyta ezt a lehetőséget, amely így a román igazságszolgáltatásra hárul” – összegzett a román képviselő.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dunhill67
2022. november 19. 14:20
Tusnádfürdő Erdélyben van,ergo Magyarországon.....románnak kuss,az ő helyük Brassótól keletre keresendő...
Parm
2022. november 18. 22:29
Nyomorult.
sorivo4
2022. november 18. 22:22
"toleráns Romániában" Hát akkor tolerálják a más véleményt.
zakar zoltán béla
2022. november 18. 20:52
nazico-ceauSZESZku
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!