Szabó Tímea kiment Varsóba, elhordta a magyar kormányt mindennek, majd közölte, hogy el kell törölni az uniós vétót (VIDEÓ)

2022. november 30. 20:19

„Nem engedhetjük meg egyik európai tagállamnak sem, hogy Oroszország trójai falova legyen!” – fogalmazott az EBESZ parlamenti ülésén.

2022. november 30. 20:19
null

Szabó Tímea az EBESZ varsói parlamenti ülésén mondott beszédet. A baloldali képviselő hosszasan értekezett arról, hogy a magyar kormány mindent rosszul csinál, szerinte Magyarország az EU trójai falova, valamint a magyar érdekérvényesítés egyik legfontosabb eszközének, az uniós vétó intézményének eltörlésére is felszólította a megjelenteket.

„Nem engedhetjük meg egyik európai tagállamnak sem, hogy Oroszország trójai falova legyen!” – fogalmazott beszédében.

Leszögezte: „Mi mindannyian tudjuk, hogy egy közösség csak annyira erős, mint a leggyengébb tagja”. A politikus szerint vannak olyan kormányok, amelyek elárulták Európa közös értékeit, és megszegték a közös szabályokat. Szerinte vannak olyan kormányok,

amelyek Oroszország barátságát választották ahelyett, hogy teljes mellszélességgel kiállnának Ukrajna mellett.

Szabó azt is megemlítette, hogy a magyar kormány még nem ratifikálta Svédország és Finnország NATO-csatlakozását.

Szabó kiemelte: „Az 52 országból érkezett 200 parlamenti képviselő egyhangúlag elítélte az orosz agressziót. Zelenszkij ukrán elnök beszéde után csak a Fidesz és a Mi hazánk delegáltjai nem álltak fel a teremben. Pedig a taps az ukrán emberek melletti kiállásról szólt”. Beszédében Szabó elmondta, hogy drasztikus lépéseket kell tenni az illiberális kormányokkal szemben, ilyen lehetne például

 az EU-s vétójog eltörlése. 

Nyitókép: Facebook

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
evpus
2022. december 03. 06:57
Egy ilyen lényt a komcsik gyorsan eltüntettek. Baleset is történhetne vele.
Fleto
2022. december 02. 15:07
Amerikaiak által kiképzett ügynök! Régen börtönben kellene lenni!
gyaloggos
2022. december 01. 19:08
AZT tudják VARSÓBAN, hogy ez az akárki EGY 1 %-os támogatottságú politikai párt TÁRSELNÖKE? Hm....?
KBA98
2022. december 01. 17:04
Sajnos nincs halál ítélet Magyarországon!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!