Horvát államfő: Az egy dolog, hogy Orbán miket nyilatkozik, ám sosem tartott uszító beszédeket és nem rágalmazott minket!

2022. szeptember 02. 11:00

Zoran Milanović nyilatkozott Orbánnal való találkozásáról, valamint elmondta azt is, hogy „ez a hülye uniós politika” nem a horvát érdek.

2022. szeptember 02. 11:00
null

A Jutarnji.hr beszámolt Zoran Milanović horvát államfő egy sajtómegjelenéséről, ahol a közönség kérdéseire válaszolt. Az egyik kérdező megkérdezte a kormányfőt a miniszterelnökkel való találkozásról és arról, hogy miket gondol Orbánról. Milanović kifejtette, hogy Orbán soha nem uszított Horvátország ellen. „Mit mondhatnék?” – kérdezte Milanović. 

– mondta, majd hozzátette, hogy Orbán azt mondta neki: „több Balaton, kevesebb Adria”. „Ez tetszik nekem” – szögezte le az államfő.

„Ha én lennék a miniszterelnök, meghívnám vacsorára. [...] Egy dolog, hogy Orbán miket nyilatkozik, de ő soha nem tartott uszító beszédeket és nem rágalmazta a rendszerünket” – mondta. Azt mondja, ő sokkal nyitottabb, mint Orbán az ukrajnai helyzetet illetően. „Azt nézem, hogy mi a horvát érdek, és ez a hülye uniós politika nem az” – mutatott rá.

Nyitókép: 24sata

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pragmatika
2022. szeptember 03. 14:59
Ha valakikkel jóba kell lennünk azok a Horvátok. A közös történelmi múlt, a kultúrális vallási rokonság összefűz bennünket. régebben majdnem minden évben a horvátoknál nyaraltam, apartmanokban. A házigazdákkal kivétel nélkül jó kapcsolatban voltunk. (Közös borozgatás, dumcsizás stb.) Valahogy értettük egymást, na. Volt olyan házigazda, aki elvitt bennünket hajós túrára, csak úgy, ingyen. (Bort is hozott. :))) Szóval együtt kéne működnünk. Ez mindkét népnek érdeke lenne. A "történelmi" Magyarország térképe helyett meg, én az 1943-as térképünket tartanám igazán korrektnek, persze kiegészítve Pozsonnyal. Azt simán el tudom képzelni, hogy ha meglátnak egy magyar rendszámú autót a "történelmi" Magyarország térkép matricával, simán negatív alapálllásba helyezkednek a Dalmátok. Mondom ezt úgy, hogy kevés ember van Magyarországon, akinek nálam jobban fáj trianaon
puszt
2022. szeptember 02. 17:33
"Egy dolog, hogy Orbán miket nyilatkozik" Tényleg? DE TÉNYLEG?!
Apa1964
2022. szeptember 02. 16:41
Trianon! Most van olyan Államfőnk!!! Aki a megalázó, országunk szétdarabolása után, az egyesítés érdekében tenne valamit! Ha nem segítünk, nem fog megvalósulni! Együtt Magyarok! Székelyek..veletek erős a Magyar! Ti már bizonyítottatok! Most megint ....mi itttt vagyunk , össze törjük ezt az usa-európát!
Lajoss
2022. szeptember 02. 15:56
A zsák és a foltja..:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!