Magyargyalázás a focimeccsen – folytatódott a romániai „sportháború”

2022. május 17. 13:08

„Székelyföld ötlete Ulánbátorból származik” – írták a molinón.

2022. május 17. 13:08
null

Az együtt éneklős hokimeccs után itt a következő fejezete a romániai „sportháborúnak”. Immáron a labdarúgópályán folytatódott. Craiován hétfőn este a helyi football klub fogadta a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK-ot, az alsóházi rájátszás utolsó fordulójában. A meccs tétmérkőzés volt, a győzelem a székelyföldi csapat első helyét jelentette az alsóházi tabellán, és esélyt a Konferencia Liga selejtezőjében való részvételre.

A craiovai szurkolók megfűszerezték a meccset

Amikor a székelyföldi csapat a 19. percben vezetést szerzett, a craiovai szurkolók elkezdték kántálni a „Ki a magyarokkal az országból!” rigmust, valamint kifeszítettek egy molinón, amin az állt, hogy 

a Székelyföld ötlete Ulánbátorból származik – ezzel azt a román elméletet idézték, miszerint a magyarok a mongolok rokonai.

A játékvezető félbeszakította a meccset, a hangosbemondó pedig figyelmeztette a craiovai drukkereket.

Nem hagyták abba

A meccs 90. percében újra félbe kellett szakítani a meccset, mivel a craiovaiak újfent elkezdték a magyarokat gyalázni, miután a bíró tizenegyest ítélt a Sepsi javára.

Végül 5-0-ra nyertek a szepsiszentgyörgyiek.

Nyitókép: Főtér.ro

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Most80
2022. május 18. 10:57
Nem értem, mit akarnak ezzel a mongolozással. A mongol magasabb rendű nép az oláhnál. A mongolok hozták létre a világ valaha volt legnagyobb összefüggő szárazföldi területtel bíró birodalmát. Oláhország létezése, mérete kizárólag nagyhatalmi kegy(vesztettség) függvénye.
Emery4919
2022. május 18. 07:41
Mindig is híve voltam a dákóromán elméletnek, miszerint a románok a dák kecskék és a római katonák utódai.
Felvidéki MAGYAR
2022. május 18. 05:56
Tolvaj cigány népség. Mindent vissza! Más megoldás nincs!
pemete jakab
2022. május 17. 20:23
Egy magát nacionalistának tartónak nem lehet semmi kifogása, hisz a futballmeccs egy érzelmileg felfokozott esemény, ahol kicsit túltolják a nacionalizmust. Vagy a magyar és a román nemzeti érzelmű egymás ellen vannak? Akkor mi fogja összetartani a nemzetközi nacionalizmust?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!