Újra szabadon átjárhatóvá válik a szerb-magyar határ

2021. február 03. 16:19

PCR-teszt és karanténkötelezettség sem lesz.

2021. február 03. 16:19
null

„Ma reggel Aleksandar Vučić köztársasági elnök úrral tárgyaltam, melynek eredményeként ma éjféltől ismét PCR-teszt és karanténkötelezettség nélkül lesz átjárható a magyar-szerb határ” – írta meg Pásztor István a Facebookon. 

A közel egy órás megbeszélésen a többi között a régóta várt palicsi turisztikai fejlesztésekről beszélt a két politikus,

valamint érintették a vajdasági magyar sportfejlesztések témakörét is – áll a bejegyzésben. 

Pásztor István arra kérte Vučić elnököt, hogy „segítsen annak a több tíz szakembernek a munkába állításában, akik a kulturális intézményrendszerünkben fognak fontos feladatokat ellátni”.

A határátkelés mellett az illegális migráció égető kérdése is asztalra került,

melyben Aleksandar Vučić szigorú fellépést ígért „mind a migránsok, mind az utazásukat szervezők irányába, hogy fel tudjuk számolni azt az irdatlan helyzetet, amivel a határ közelében élők nap mint nap szembesülnek”– írta Pásztor István. 

„Érdekeinket képviselni és azokat érvényre juttatni csakis együttműködésben és szót értve lehetséges” – zárja a bejegyzést a VMSZ elnöke.

Fotó: Facebook

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2021. február 05. 21:09
errol lehetne reszleteket? barkinek szabadon atjarhato (schengeni vizummal persze), vagy csak szerb es magyar allampolgaroknak?
annamanna
2021. február 04. 03:59
Több száz migráns tört be hozzánk! Hol a hadsereg? https://mandiner.hu/cikk/20210203_tanyan_fulelt_le_a_migransokat_toroczkai_asotthalmon#commentanch10118681
I.E.D.
2021. február 03. 20:03
A francba, potyára ástuk az alagutat....Ahmed és Juszuf...:D
Gyéressy Károly
2021. február 03. 19:46
A szabad átjárás azt jelenti, hogy szabadon lehet Szerbiába menni, de onnan ide elvileg nem, illetve csak bizonyos esetekben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!