Moody's: Leminősítés jöhet, ha nem csökken az olasz államadósság-ráta

2018. május 29. 12:12

Leminősíti az olaszokat a Moody's, ha a következő olasz kormány nem az államadósság-ráta csökkentésére helyezi a hangsúlyt.

2018. május 29. 12:12

Olaszország leminősítését helyezte kilátásba keddi helyzetértékelésében a Moody's Investors Service nemzetközi hitelminősítő arra az esetre, ha a következő olasz kormány nem az államadósság-ráta csökkentésére helyezi a hangsúlyt. Az olasz belpolitikai bizonytalanság miatt meredeken megugrott az irányadó olasz államkötvény hozama a keddi londoni kereskedésben.

A Moody's néhány napon belül másodszor helyezte kilátásba Olaszország leminősítését. A cég pénteken Londonban bejelentette, hogy leminősítés lehetőségére utaló felülvizsgálat alá vette a „Baa2” szintű olasz államadós-osztályzatot, azzal a véleményével indokolva a lépést, hogy a koalíciós tárgyalásokon elfogadott költségvetési tervek miatt jelentősen megnőtt az olasz államháztartás érdemi gyengülésének kockázata.

Kedden Londonban közzétett újabb figyelmeztető elemzésében a hitelminősítő felidézte, hogy Guiseppe Conte miniszterelnök-jelölt azóta felhagyott kormányalakítási kísérletével, miután az államfő nem hagyta jóvá Conte pénzügyminiszter-jelöltjét. A Moody's szerint azonban e fejlemény nincs hatással a leminősítési felülvizsgálatra.

(MTI)

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Világpanoráma
2018. május 29. 23:54
Orosz újságíró lelövése Kijevben. http://vilagpanorama.hu/2018/05/29/ujsagiro-gyilkossag-kijevben/
Világpanoráma
2018. május 29. 21:52
A projekt 900 millió euró. http://vilagpanorama.hu/2018/05/29/a-bundeswehr-harci-dronokat-akar-vasarolni/
Bitrex®
2018. május 29. 15:00
Jön a tripla bóvli besorolás?
zakar zoltán béla
2018. május 29. 14:45
Tetvek! Moody Blues: Go Now! & Nights In White Satin....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!